avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri obtinute online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri obtinute online

Buna ziua ! Am o dilema. Incepand cu Martie anul trecut am inceput sa prestez anumite munci de freelancing online. Am inceput pe un anumit website dar apoi lucrurile s-au ramificat. In general am lucrat la editare si scriere de diverse documente, dar si ceva meditatii in domeniul educatiei. Toate aceste activitati au fost prestate pentru diverse website-uri sau cetateni din Statele Unite. Pana la sfarsitul anului am retras prin PayPal o suma de 1300 de dolari.

Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc impozit pe venit pentru acesti bani ? Daca da, cum mai exact ? Care este procedura ? Ce risc daca nu ii raportez la fisc, din moment ce vorbim de totusi o suma relativ mica ?

Bineinteles, nu am oferit nici un fel de chitante pentru serviciile prestate, nu ca mi-ar fi cerut cineva. Alta modalitate de a dovedi veridicitatea sumei nu este decat extrasul de cont pentru banii ce i-am scos de pe card. Eventual un print screen al contului de PayPal.

Daca nu raportez acesti bani voi risca sa intru in atentia fiscului ?
Daca spre exemplu anul urmator decid sa intru in legalitate, va trebui sa declar si banii pe 2013, nu doar 2014 ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:08, 6 Martie 2014
Da, legal trebuie sa va declarati aceste venituri (declaratia 200 si altele).

Ce riscati daca nu va declarati? O amenda si recalcularea din urma, daca va dovedeste fiscul
Ce riscati daca va declarati? Ramaneti agatat la ei pe viata si sunteti dependent de termene, de decizii, de declaratii, de dovezi, de comunicari si etc (un sistem mizerabil, dar :yeah: e al nostru), mai mult puteti fi victima anumitor abuzuri ale autoritatilor, etc. Va trebuie contabil , singur nu o scoateti la capat.

Declararea venitului puteti sa o faceti in orice mod legal, inclusiv cu extras de cont de la banca.

Daca nu raportez acesti bani voi risca sa intru in atentia fiscului?

Dpmdv putin probabil (dar nu considerati o garantie cele spuse de mine).

Daca spre exemplu anul urmator decid sa intru in legalitate, va trebui sa declar si banii pe 2013, nu doar 2014 ?

Daca va hotarati sa intrati in legalitate, ... cautati contabil, nu va apucati singur de asemenea fapte.
Va multumesc enorm de mult pentru sfaturi si ajutor. Chiar nu stiu ce sa fac. Daca trebuie sa-mi angajez un contabil, care trebuie platit bineinteles, plus 16% cat trebuie dat la stat, drumurile si timpul pierdut, ajung sa nu raman poate nici cu jumatate din suma. Ce bine era daca existau si solutii mai simple. Oricum, multumesc, apreciez ajutorul !
weedmastersr a scris:
..., plus 16% cat trebuie dat la stat, ...

Plus, cass 5,5% ... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paypal, pfa si facturi. Cristi234 Cristi234 Am 3 nelamuriri legate de PFA, paypal si facturi 1. Daca am un tarif de 4 lei pentru acces la continut premium la un website, cu plata prin paypal si am ... (vezi toată discuția)
Sfat cu privire plata impozit pe venit weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am nevoie de un sfat cu privire la plata impozitului pe profit. In ultimii trei ani am lucrat in timpul liber pe internet ca tutor freelancer. ... (vezi toată discuția)
Problema impozit pe profit weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am nevoie de un sfat cu privire la plata impozitului pe profit. In ultimii trei ani am lucrat in timpul liber pe internet ca tutor freelancer. ... (vezi toată discuția)