As dori o informatie cu privire la acest subiect.
Vara trecuta am absolvit facultatea de turism la zi, iar in prezent sunt la contabilitate la id.(program de licenta). In domeniul turismului nu am reusit sa ma angajez si am lucrat din septembrie ca agent de vanzari publicitate ; ma aflu in preaviz.
Am citit articolul legat de subventii de angajare absolventi :
Art. 83. (4) Absolventii pot fi încadrati în conditiile art. 80, o singura data pentru fiecare forma de învatamânt, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor. ''
As dori sa stiu, daca ma angajez luna viitoare in domeniul turismului, pe post de receptioner, angajatorul poate beneficia de aceasta subventie ?
Pentru acea subventie trebuie sa nu depasti 1 an de cand ai absolvit si ca nu fi avut raporturi de munca , si nu ai dreptul nici sa mai faci studii pe periada subventionarii. Cel putin asa stiu eu pentru ca si eu beneficiez de asa ceva.
Art. 83 din Legea nr.76/2002 :
....
(4) Absolvenţii pot fi încadraţi în condiţiile art. 80, o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
Prin urmare, in opinia mea, este ca noul angajator va putea primi acea subventie, cu toate ca legea nu este clara in aceasta privinta.
Insa cel mai bine este sa intrebati la ANOFM - Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca
anofm@anofm.ro