avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subventii angajare absolventi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subventii angajare absolventi

Buna seara,

As dori o informatie cu privire la acest subiect.
Vara trecuta am absolvit facultatea de turism la zi, iar in prezent sunt la contabilitate la id.(program de licenta). In domeniul turismului nu am reusit sa ma angajez si am lucrat din septembrie ca agent de vanzari publicitate ; ma aflu in preaviz.
Am citit articolul legat de subventii de angajare absolventi :

Art. 83. (4) Absolventii pot fi încadrati în conditiile art. 80, o singura data pentru fiecare forma de învatamânt, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor. ''

As dori sa stiu, daca ma angajez luna viitoare in domeniul turismului, pe post de receptioner, angajatorul poate beneficia de aceasta subventie ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 6 Martie 2014
Pentru acea subventie trebuie sa nu depasti 1 an de cand ai absolvit si ca nu fi avut raporturi de munca , si nu ai dreptul nici sa mai faci studii pe periada subventionarii. Cel putin asa stiu eu pentru ca si eu beneficiez de asa ceva.
Art. 83 din Legea nr.76/2002 :
....
(4) Absolvenţii pot fi încadraţi în condiţiile art. 80, o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

Prin urmare, in opinia mea, este ca noul angajator va putea primi acea subventie, cu toate ca legea nu este clara in aceasta privinta.

Insa cel mai bine este sa intrebati la ANOFM - Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca
anofm@anofm.ro
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie absolvent 2014 dora90 dora90 Buna ziua! Intrebarea mea este: de la ce data esti considerat absolvent de master? De la data in care ai finalizat anul terminal sau la data la care ai ... (vezi toată discuția)
Subventie ajofm pentru proaspat absolvent xerxes90 xerxes90 Buna ziua! Am beneficiat de o subventie in perioada oct 2016-aprilie 2018 ca urmare a absolvirii facultatii. Intre timp am urmat studii de master la zi iar in ... (vezi toată discuția)
Subvenţie absolvent 2014 EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am un angajat o pesoană absolventă de master iunie 2014. Menţionez că înainte de firma noastră, salariata a mai avut cim de 1 zi cu o altă ... (vezi toată discuția)