avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... TVA pt venituri online din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

TVA pt venituri online din strainatate

Buna ziua,

Am cautat atat aici pe forum, cat si pe alte forumuri, raspunsul la aceasta intrebare, dar nu am gasit-o:

Detin un site (sau mai multe) unde fac recenzii la unele produse cu linkuri spre magazine online, gen Amazon.com. Daca persoana da click pe acel link, ajunge pe magazinul online si cumpara acel produs, eu primesc un comision. La sfarsitul lunii, Amazon imi trimite un cec in Romania prin posta pentru toate comisioanele castigate in luna respectiva.

Bun, inteleg ca trebuie sa platesc TVA si CAS, dar va trebui sa platesc si TVA odata ce depasesc pragul de 65.000 euro/an? Nu cumva e platit odata TVA-ul sau taxa asemanatoare de persoana din SUA care a cumparat produsul ce-l recomand eu sau de catre Amazon (magazinul online)?

Repet, eu nu vand nimic, ci doar fac reclama la unele produse. Amazon vinde, iar mie imi da o particica. Nu ofer factura, nu primesc factura, ci doar un cec.

Am vazut undeva mentionandu-se faptul ca e export sau ceva de genul asta, dar nu sunt lamurit.

Voi ce pareri aveti?

O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
mihai_2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:51, 16 Aprilie 2014
Buna seara,
Dumneavoastra desfasurati o activitate economica si ar trebui sa functionati ca o persoana fizica autorizata sau persoana juridica. In aceasta situatie dumneavoastra platiti impozite si taxe pe venit sau pe profit.
mai mult decat atat in situatia in care depasiti pragul de 65.000 euro incasari pe an va trebui sa va declarati patitor TVA.
acestea sunt rationamentele pentru catre trebuie sa faceti aceste plati si demersuri. Sursa este Noul Cod Civil si Codul Fiscal.
Buna seara,

Da, aveti dreptate, am uitat sa mentionez ca sunt PFA.

Ceea ce nu inteleg eu e de ce trebuie sa platesc si TVA din moment ce eu nu ofer factura si nu primesc factura, si din moment ce Amazon a perceput taxele aferente. Eu stiam ca Romania are ceva tratat cu SUA pt a impiedica dubla impozitare.

In plus, de unde dovedesc eu cat trebuie sa platesc TVA ? cu ajutorul cecurilor? nu ar trebui facturi?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
mihai_2014, utilizator
Serviciile prestate, asa cum le-ati descris, nu au de ce sa fie purtatoare de T.V.A. deoarece sunt considerate export care e scutit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar din china / livrez in sua / bunurile nu trec prin ro / comert online marinescul marinescul Buna seara, Va ofer acest exercitiu si poate reusiti sa ma ajutati: Sunt persoana juridica, cu sediul in Romania si doresc sa aflu daca este legala o ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate comert online usa - srl in romania rolandcostea rolandcostea Buna ziua, As dori o consultanta financiara in ceea ce priveste derularea unui business de comert online pe site-ul amazon.com avand un SRL inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Lamuriri tva Marius20100 Marius20100 Buna ziua, Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice. ... (vezi toată discuția)