Am cautat atat aici pe forum, cat si pe alte forumuri, raspunsul la aceasta intrebare, dar nu am gasit-o:
Detin un site (sau mai multe) unde fac recenzii la unele produse cu linkuri spre magazine online, gen Amazon.com. Daca persoana da click pe acel link, ajunge pe magazinul online si cumpara acel produs, eu primesc un comision. La sfarsitul lunii, Amazon imi trimite un cec in Romania prin posta pentru toate comisioanele castigate in luna respectiva.
Bun, inteleg ca trebuie sa platesc TVA si CAS, dar va trebui sa platesc si TVA odata ce depasesc pragul de 65.000 euro/an? Nu cumva e platit odata TVA-ul sau taxa asemanatoare de persoana din SUA care a cumparat produsul ce-l recomand eu sau de catre Amazon (magazinul online)?
Repet, eu nu vand nimic, ci doar fac reclama la unele produse. Amazon vinde, iar mie imi da o particica. Nu ofer factura, nu primesc factura, ci doar un cec.
Am vazut undeva mentionandu-se faptul ca e export sau ceva de genul asta, dar nu sunt lamurit.
Buna seara,
Dumneavoastra desfasurati o activitate economica si ar trebui sa functionati ca o persoana fizica autorizata sau persoana juridica. In aceasta situatie dumneavoastra platiti impozite si taxe pe venit sau pe profit.
mai mult decat atat in situatia in care depasiti pragul de 65.000 euro incasari pe an va trebui sa va declarati patitor TVA.
acestea sunt rationamentele pentru catre trebuie sa faceti aceste plati si demersuri. Sursa este Noul Cod Civil si Codul Fiscal.
Da, aveti dreptate, am uitat sa mentionez ca sunt PFA.
Ceea ce nu inteleg eu e de ce trebuie sa platesc si TVA din moment ce eu nu ofer factura si nu primesc factura, si din moment ce Amazon a perceput taxele aferente. Eu stiam ca Romania are ceva tratat cu SUA pt a impiedica dubla impozitare.
In plus, de unde dovedesc eu cat trebuie sa platesc TVA ? cu ajutorul cecurilor? nu ar trebui facturi?
Lamuriri tva
Marius20100
Buna ziua,
Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice. ... (vezi toată discuția)