avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna dimineata,

Mi s-a pus poprire pe salariu si pe toate conturile . As avea urmatoarele intrebari :

1. tinand cont ca eu am un venit brut de 1460 RON , din care mai am un credit de 900 de RON , respectiv unul de 220 de RON , nu ar trebui sa se tina cont si de celalalte credite , pt ca in aceasta situatie , voi ajunge sa fiu executat si de cealalta banca .

2. Cei de la biroul judecatoresc m-au instiintat ca suma pe care o am de plata , creste de la o zi la alta ? este normal ? atata timp cat eu am fost executat clar pt o suma fixa .

3. tot angajetele biroului , m-au pus sa fac o cerere , chipurelea catre banca , sa platesc mai putin... dar cautand informatii am inteles ca banca nu ar mai avea nici o legatura ( bineinteles ca m-au sunat dupa o ora ca s-a respins) .

Imi puteti spune va rog niste "tipsuri" sa mi se aprobe acea cerere ? sau cum sa procedez in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:35, 6 Martie 2014
1) nu se tine cont de restul creditelor , executorul va infiinteaza poprire pe 1/3 din salariu, iar daca si pt restul ajungeti la executare, se poate pune poprire pe maxim 1/2 din salariu.
daca vreti sa se tina cont si de alte obligatii de plata ale dvs, puteti face contestatie sa va retina mai putin de 1/3, insa nu stiu cat de mult va ajuta.
2)Datoria creste pt ca i se adauga penalitati cf contractului de credit.
3) Cu creditorul va puteti intelege oricand, va veti intelege cat le puteti oferi o suma mai mare decat poate obtine executorul prin poprire pe salariu.

1. Poprirea poate fi de pana la 1/3 din venit atunci cand aveti un singur creditor care va urmareste si 1/2 cand sunt mai multi. Nu se tine cont de eventuale alte obligatii si credite pe care le mai aveti, cel putin nu in aceasta etapa.

2. Este normal ca suma sa creasca pt ca - in baza contractului - platiti penalizari pe zi de intarziere. Chiar daca achitati o anumita suma, procentul de penalizare din contract se aplica la soldul de plata ramas, raportat la nr de zile de intarziere.

3. Nu aveti ce fel de cerere sa faceti ca sa platiti mai putin decat prevede legea daca s-a ajuns la executare silita, poate doar o intelegere de esalonare a platilor catre banca sau un termen de gratie, dar asta era valabil doar daca nu se incepea deja executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu goldenwolf goldenwolf Va rog frumos sa ma lamuriti asupra catorva aspecte: Am mai multe credite restante. In urma unui concurs de evenimente nefericite(boala, pierderea locului de ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)
Popriri pe contul de salariu ContSters188799 ContSters188799 cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet. salariul meu este de aprox. 1600 ron. de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci ... (vezi toată discuția)