avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna dimineata daca ma poate ajut cineva cu un sfat.lucrez la o firma de 3 ani unde de si am fost angajat pe functia de agent vanzari am ocupat functia de sofer distribuitor in acesti 3 ani am avut mai multe divergente verbale cu sefa mea care nu tineau de activitatea mea cum ar fii ; nu discutam cu ea numai pe teme de munca incercam sa le spun ca distributia se face de dimineata pentru ca avind si firme in oras am primit amenzi pe care eu le-am achitat , pelinga functia mea ea cerea sa ma inplic in toate activitatie firme pregatire de marfa maturat in curte si asa mai departe pe care eu le-am prestat un timp fara sa ma oblige cineva.Ieri dimineata am fost anuntiat de catre seful meu ca au hotarit sa ne despartim pe care eu l-am acceptat dar am cerut sa respect legea si sa mai vin cele 21 de zile de preaviz dupa care doresc motivarea despartirii pentru a putea da firma in judecata pentru ca nu cred ca daca eu nu comunic cu patroana sau patronul numai pe teme de munca este un motiv sa ma dea afara . Rog cine ma poate ajuta cu sfaturi ce sa fac in continuare eu sint 2 zile in concediu de odihna iar maine ma reintorc la munca ce trebuie sa fac? ei au cerut ca cei 21 de zile sa nu mai vin la firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 6 Martie 2014
Mai precis cum va despartiti? Din initiatina dvs? Din initiatina angajatorului? Adica, demisie, concediere, acordul partilor, cum? Este important pe mai departe dar si pentru somaj.
Si pe de alta parte, pentru ce anume veti sa ii dati in judeata .. cum ca ce? (iar este important)
Cred ca nu ati prea inteles ce am scris angajatorul nu are dreptul sa ma dea afara ca eu nu stai drepti in fata lui atit timp cit eu nu am nici o plingere sau reclamatie de la clienti cu care eu colaboram cred ca este dreptul meu sa cer la despartire motivul pentru care au dorit sa ma despart de firma lor.
Preavizul nu se acorda decat in caz de demisie sau concediere in baza art.61 lit.c si d, art.65 si art.66 C.mun.

In alte situatii , nu se acorda preaviz.

Daca angajatorul a avut initiativa incetarii c.i.m., atunci poate fi vorba despre o concediere.

La incetarea c.i.m., angajatorul va trebui sa va inmaneze :
- decizia de incetare a c.i.m. - care cuprinde si articolul in baza caruia ati incetat raportul de munca.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal sa ma concedieze? simopisoi simopisoi Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat va rog. De 1 an lucrez la o sala de sport. Am fost adus de o cunostinta comuna (a mea si a patronilor), Aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere? Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! tocmai am iesit din sedinta care s-a tinut la locul meu de munca unde am fost anuntati ( 50 angajati ) ca firma se inchide, dar vom fi cu totii ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva mascata in demisie acordul partilor diadora_74 diadora_74 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in ceea ce priveste \\\\\\"concedierea colectiva\\\\\\" care este mascata in \\\\\\"demisia cu acordul partilor\\\\\\". ... (vezi toată discuția)