avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme acte casa

buna dimineneata!am cumparat o casa de la o doamna care la randul ei a cumparat-o de la cineva acum aproximativ15 ani,am facut actul de vanzare cumparare, am platit doamnei suma cu care ne-am inteles bineinteles dupa ce am verificat titlul ei de proprietate care este in regula pe numele ei doar intabulare nu avea.si am mers impreuna sa facem intabularea(ea fiind mai varsta)ne-au cerut niste hartii de pe la primarie si surpriza pe actul cu persoanele de la care a cumparat casa apare ca a cumparat casa de la 4pers(mostenitori) si pe alt act eliberat de primarie apar 6 mostenitori.si din acesta cauza nu se poate face intabularea,am fost la un avocat care ne-a zis o problema se rezolva si i-am dus tot felul de acte un an de zile ca pana la urma sa ramanem cu ochii in soare nici el nu stie ce sa ne mai zica.imi puteti de un sfat va rog ce ar trebui sa fac in acesta situatie!va multumesc ft mult
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:39, 6 Martie 2014
alin1558 a scris:
...am cumparat o casa de la o doamna care la randul ei a cumparat-o de la cineva acum aproximativ15 ani,am facut actul de vanzare cumparare, am platit doamnei suma cu care ne-am inteles bineinteles dupa ce am verificat titlul ei de proprietate care este in regula pe numele ei doar intabulare nu avea....

Ce act de vanzare cumparare ati facut?? La notar??
Daca da, nu aveati cum sa il faceti fara intabulare facuta anterior.
Daca nu, atunci actul facut este nul.
2) Daca pe cale administrativa nu ii dati de cap, trebuie sa va adesati instantei.
nu,nu este la notar.stiti cumva daca si ce sanse am in instanta,sa mai continui sau sa incerc sa imi recurez banii?
Daca nu este la notar, atunci actul facut este nul, adica in fata legii nu exista.
Recuperati-va banii de la batrana si ... sa isi faca cadastru si intabulare si ...apoi ii cumparati casa.
alin 1558, actul de proprietate al batranei cum se numeste? dansa are contract de vanzare cumparare facut la notariat? dar actul de la primarie, ce fel de act este? avocatul de care vorbeati a depus actiune in instanta, exista un proces pe rol?
Proprietarii de drept ai imobilului pe care doriti sa il cumparati sunt cei inscrisi in cartea funciara. Doar acestia au dreptul sa vanda imobilul. Deci daca cei 6 mostenitori sunt inscrisi in carte funciara, atunci ei sunt proprietari tabulari .
Daca sunt inscrisuri de mana si dovedeti valabilitatea acestora, atunci sunt sorti de izbanda. Procesul este foarte lung. Va recomand sa recuperati banii si va retrageti din aceasta tranzactie stufoasa.
Pentru viitor, va recomand sa va adresati unui notar.
SUCCES

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Tascmob Tascmob Buna ziua, am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea speta: mama mea impreuna cu fratii ei au vandut casa parintesca in care au crescut, de vreo 3 ani. Pe ... (vezi toată discuția)