avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radierea unei ipoteci anterioare dupa achizitionarea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radierea unei ipoteci anterioare dupa achizitionarea unui apartament cu Prima Casa

Buna ziua,
Am achizitionat recent un apartament prin Prima Casa care are deja o ipoteca la o alta banca decat cea prin care am obtinut eu creditul.
Am incheiat contractul de vanzare acum 3 saptamani, banii au fost virati in contul proprietarului pe care era deschisa ipoteca. Practic, tranzactia s-a produs.
Urma ca notarul cu care am colaborat pt contract sa inscrie in cartea funciara ipoteca de rang inferior pentru banca mea si sa imi dea intabularea pentru a o duce la banca. Insa, cei de la biroul de cadastru au cerut o adresa de la banca fostului proprietar prin care sa se mentioneze ca sunt de acord cu impunerea ipotecii de rang inferior. Exista o adresa asemanatoare dar care mentiona doar ca sunt de acord cu instrainarea imobilului.
In consecinta, notarul a "blocat" cartea funciara pentru a nu se face alte inscrieri pana cand se revine cu adresa ceruta. Insa dureaza foarte mult sa o obtina fostul proprietar din cauza departamentului juridic al bancii.
Eu, in prezent nu sunt inscrisa in cartea funciara ca proprietar si nici ipoteca bancii mele nu este.
Care sunt pasii care trebuie urmati si care sunt riscurile la care ma expun in acest moment, cand am "la mana" doar un contract de vanzare-cumparare ?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Sfat ridicare ipoteca crystyn37 crystyn37 In anul 2003 am cumparat un apartament prin credit ipotecar ,iar in anul 2008 am finalizat plata acestuia si am primit de la banca o adresa catre OCPI unde ... (vezi toată discuția)
care este procedura de achiziționare a unui apartament ipotecat, și cât poate dura? Buna seara,doresc achiziționarea unui apartament care este ipotecar in franci elvetieni.Am hotarat cu proprietarul sa achit întreaga sumă si am demarat ... (vezi toată discuția)