Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect:
- o asigurare de viata sau o renta de studii sau o pensie privata, incheiata de o persoana fizica sau de o persoana juridica poate fi poprita? Se pot opera popriri ( in caz ca, persoana fizica/juridica are infiintate popriri pe conturi) pe asigurare, daca plata primei se face in numerar?
Multumesc.
Am gasit si raspunsul intre timp, argumentat pe cod civil:
Conform prevederilor Art. 2236 alin.2 Cod civil “ Creditorii asiguratului nu au dreptul sa urmareasca indemnizatia de asigurare cuvenita beneficiarilor asigurarii sau mostenitorilor asiguratului dupa caz.”
Avand in vedere acest aspect legal, creditorii asiguratului nu pot urmarii indemnizatia de asigurare, iar o astfel de executare silita este inadmisibila chiar si in situatia in care este initiate de executorul judecatoresc la solicitarea creditorului.
Daca am poprire pe cont bancar.dar am.o asigurare. de viata care a ajuns la final urmind sa primesc valoarea de rascumparare se poate executa si aceasta?
Dacă se face plata prin Poșta Română. sau direct în numerar prin casieria asiguratorului, nu are cum să-i fie poprită suma totală(unică), sau renta lunară.
Dar dacă banii sunt virați într-un cont bancar poprit, întreaga sumă(100%) va fi reținută și transferată către creditor(ANAF, Executor...).
`
Sunt 2 variante sigure prin care banii reprezentând asigurarea de viață pot fi protejați de poprire:
1. prin poștă și astfel vor fi protejați de orice fel de urmărire, dacă clientul are conturile bancare poprite.
2. plata către beneficiar în numerar direct de la casieria societății de asigurare.
`
Totul este ca banii să nu ajungă într-un cont bancar poprit de vreun creditor.
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu aceasta problema : In anul 2005 un amic deal meu lucra barman la un restaurant,si pentru patron facea diferite lucrari in constructii ,am fost si eu de cateva ori cu el dupa vreo luna amicul meu mi-a spus ca patronul vrea sa faca o firma de constructii si vrea sa ia si vreo 2 masini ,oricum nu o mai lungesc ..am semnat niste acte cu ,,contabila ''la banca unde binenteles ca se cunostea chiar i-a facut cadou niste cizme ..si asa m-am intepat cu un credit de 10.000 euro care in 2009 cand m-au executat silit am fost nevoit sa ma inprumut la rude si sa-mi vand apartamentul cu 2 camere sa achit aproape 13.000 euro din ce mi-aduc aminte executorii au verificat parca si la financiar daca am datorii sa le achit atunci .ACUM VINE PROBLEMA pentru care cer ajutorul: am primit ,,Instiintare Privind Masura Proprii '' sa platesc suma de 4.865,87 lei creditorului SC.Omniasig Viena Insurance Group fosta BCR Asigurari reprezentand debit,suma cu titlu de actualizare conform incheerii din data de 3.02.2016 si cheltuieli de executare stabilite in baza incheierilor din data de 03.022016,,09.03.2017 Precizam ca poprirea a fost infiintata veniturilor dvs. salariale de la s.c....s.a.. Undeva pe la sfarsit zice cu drept de contestatie la executare,in termen de 15 zile de la comunicare si nici macar nu a venit recomandata dar pentru xerocopiere birotica si transport 357lei +tva 47,60. pana astazi nu am primit astfel de cadouri ,nici credite nu am avut sau am .din moment ce am platit in 2009 acel credit + dobanda etc,deunde mai vine si cu datoria asta cu asigurarea ???!! chitantele sunt aproape sigur ca le mai are tata ca la el au ramas si e strangator
Poprire salariala
arabolu
Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca
sonya33
buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile ... (vezi toată discuția)