Buna ziua,
Sunt proprietarul unei locuinte la curte din 1992, obtinuta prin contract de vanzare-cumparare. Acum cateva zile am primit o citatie sa ma prezint la un mediator datorita fapului ca un vecin are pretentii asupra unei parti din proprietatea mea(o parte din teren-gradina)Mentionez ca am toate actele la zi, cadastru pe intreaga suprafata ca si in contractul de vanzare-cumparare. Am obtinut si o adeverinta de la taxe si impozite din care reiese ca vechiul proprietar a platit impozit pe aceeasi suprafata din anul 1954. Trebuie sa-mi fac griji?
Multumesc anticipat !
daca dvs. aveti actele in regula, nu trebuie sa va faceti griji, cine stie ce l-a indemnat pe vecin sa aiba pretentii la proprietatea dvs. Duceti-va la mediator si lamuriti problema!
Poate o sa va mire ce va spun : nu va prezentati la mediator fara a fi insotit de un avocat. E preferabil sa cheltuiti de pe acum cateva sute de lei, sa fiti aparat de un profesionist si sa nu riscati nimic. Va spun ,,traseul" intregii tarasenii. Vecinul a apelat la mediere pt. ca i-o impune legea, nu ca ar vrea el sa fie impaciuitor. Odata parcursa etapa medierii se va adresa justitiei. Daca nu are studii juridice si daca nu este ,,civilist" va apela la serviciile unui avocat. D-voastra nu veti avea incotro si veti fi nevoit sa va angajati si d-voastra un aparator. E clar ca nu aveti nici macar studii juriodice, altminteri nu v-ati fi adresat celor de pe forum. In concluzie tot la serviciile unui avocat veti ajunge, dar veti evita riscul de a face vreo gafa la mediere.
Granituire
dheedo
Buna ziua,
in 2011 am cumparat o casa cu terenul aferent, proprietate imprejmuita provizoriu de vanzator cu un gard de sarma. La putin timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Ce...fac??
mieluu
o.k.am luat sentinta judecatoreasca .pentru asta am fost la mediere ,am scris latimea terenului meu4 m,al celuilalt 10.justitia a scris ca noi.
numai ca noi ... (vezi toată discuția)