avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala facuta unui angajat al firmei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala facuta unui angajat al firmei

Buna ziua,
In anul 2013 am lucrat la o firma de asigurari. Un client trebuia sa primesca o despagubire substantiala. Eu am indeplinit toate procedurile conform fisei de atributiuni si normelor interne dar Departamentul plati nu a facut viramentul ( este o practica a firmei sa intarzaie foarte mult platile sumelor mari -peste 10000 ron cu 200 -300 zile desi termenele legale sunt de maxim 10 zile ) .In aceste conditii clientul mi-a formulat mie personal plangere penala pentru ca nu si-a primit banii. Procurorul m-a chemat telefonic si m-a informat verbal despre aceste lucruri. De asemini verbal l-am informat si eu ca mi-am indeplinit atributiunile si ca intarzaierea platii nu mi se datoreaza. Mi-a spus ca ma va mai chema daca este nevoie.
Cum trebuiea sa procedeze acest procuror ca nu mi se pare legal sa nu-mi prezinte nici un document, nu mi pare corect sa fiu chemat ca si persoana fizica, odata ce relatia cu clientul a fost in calitate de angajat al firmei, cu atat mai mult cu cat nu eu sunt responsabil de intarzaierea platii( nejustifivata si ilegala din punctul meu de vedere, dar este politica tacita a firmei).
In termen 2-3 saptamani trebuie sa plec din tara pentru a munci in UE. Imi poate afecta plecatea acest eveniment?
Multumec mult.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:11, 6 Martie 2014
Cum v-a convocat procurorul este legal (telefonic), cf. noului Cod de procedura penala; ar trebui sa mergeti la Parchet si sa incunostiintati in scris faptul plecarii dvs. din tara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala facuta unui angajat referitoare la neindeplinirea obligatiilor de catre firma angajatoare dodo2003 dodo2003 Buna ziua, In anul 2013 am lucrat la o firma de asigurari. Un client trebuia sa primesca o despagubire substantiala. Eu am indeplinit toate procedurile ... (vezi toată discuția)
Drept penal urgent myra989 myra989 cu privire la art.180alin1 din codul penal. daca inculpatul paraseste tara sau localitatea pe timpul procesului este pasibil de raspundere penala?daca da ... (vezi toată discuția)
Conflict cu angajatorul - demisie Albert17 Albert17 Buna seara tuturor! Sunt angajat in functia de CASIER intr-o statia de benzina din data de 12 01 2009, desi lucrez din 15. 12.2008, iar problemele mele au ... (vezi toată discuția)