buna ziua am si eu o problema si nustiu cum sa fac. sunt din rep.moldova si am un copil de 7 ani in romania din casatoria anterioara, copilul este la fostul sot si eu platesc pensia la copil de 145 lei pe luna. cind am avut bani iam trimis bani dublu dar, acuma numai am bani si nici nu am niciun venit cum as putea sa fac ca sa platesc pensia alimentara mai putini bani? de unde sa incep?
Nu stiu cum sa faceti daca nu gasiti intelegere la fostul sot sa va pasuiasca. Va trebui sa faceti cumva sa aveti venituri cat mai curand.
Puteti depune in instanta cerere pt a vi se reduce cuantumul pensiei.Cand nu aveti venituri, pensia se raporteaza la salariul minim pe economie si e adevarat ca 25% ar fi procentul maxim, pensia putand fi stabilita si sub acest plafon, insa putin probabil sa va reduca daca sunteti apta de munca si aveti un singur copil.
acuma sunt casatorita si am inka un copil de 6 luni si venitul meu este de 200 lei alocatia atita si nu ma ajung cu banii de aceea vam intrebat daca pot sa fac ceva in cazul meu
daca nu ati spus in mesaj, nu aveam de unde sa stim.
Depuneti cerere in instanta de micsorare a pensiei si depuneti copie dupa certificatul de nastere al copilului cel mic si dovada veniturilor dvs.
Va ramane la aprecierea instantei daca va reduce si cat.
ma scuzati mai am ultima intrebare fostul sot locuieste in focsani eu locuiesc acuma in botosani, pot sa fac cererea in botosani sau trebuie sa ma duc in focsani in istanta?
Vreu un raspuns
intrbari
platesc pensie alimentara pentru copilul meu ;in octombrie 2010a inplinit 18 ani ,din octombrie si pina acum iam trimis bani prin posta lui fara sa stie tatal ... (vezi toată discuția)