avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil retinut de tata- mama alungata din locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil retinut de tata- mama alungata din locuinta

buna ziua,revin cu o intrebare in numele unei cunostinte care locuieste la tara si nu are posibilitatea de a va contacta,intrebarea fiind urmatoarea: daca persoana respectiva nu a divortat iar sotul ia orit fetita rezultata din casatoria acestora in varsta de 1 an si 3 luni ce poate face mama acesteia de a, avea fetita pana la finalizarea procesului?
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 21:08, 8 Martie 2014
O actiune de stabilire a locuintei la mama, provizoriu pana la finalizarea dosarului de divort si custodie.
Dar cum i-a oprit-o? Mama a parasit domiciliul? Sau a luat-o tatal?
mama a fost data afara din caminul conjugal care apartinea tatal sotului iar sotul acesteia ia oprit copilul cu forta spunandu.i ca nu vrea sa io dea si ca sa iese din casa tatalui lui sa plece unde vrea ea...din cate am discutat cu fata aceasta mi.a spus ca sora sotului este grefiera la instanta de judecata din oras si a fost influentat de aceasta de.a face acest demers,mama minorului mergand la politie,la dgaspc insa fara rezultate,are si avocat insa dupa ce ia dat bani nu a ajutat.o cu nimic de 1 luna o minte ca ii face o, ordonata prezidentiala si ca aceasta poate dura si 2-3 luni,ce poate face?
Ordonanta tb deja facuta si se solutioneaza max in 2 luni, se judeca de urgenta si cu precadere.

Solutia ar fi sa renunte probabil la avocat sau sa incerce sa vada daca acesta a facut ceva pana la acest moment.

Oricum cu cat trece timpul si mama nu este langa un copil atat de mic nu este in regula.

Mama are adresa in buletin la adresa de la care a fost data afara?
adresa din buletin este cu cea a sotului,fata respectiva a fost azi si sa interesat daca sa procedat la acea ordonanta de urgenta insa i sa spus ca nici nu a fost conceputa sau mai exact nu a fost inca depusa....
Sa schimbe avocatul, sa nu dea bani inainte, sa ceara banii dati inapoi. Sa mearga la sot acasa, sa ceara reintegrare in domiciliu, sa stea pe la usa, sa-si vada copilul.
Cu cat timpul trece fara sa-si vada copilul mai mult timp, cu atat sansele sa-l mai vada vreodata scad.

Alte discuții în legătură

Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)