avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu banca dupa divort
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu banca dupa divort

Buna ziua! de curand am divortat si in urma divortulu am convenit cu fosta sotie sa nu ducem problemele noastre in tribunal ,ci pe cale amiabila .totul bine si frumos.in urma casatoriei am contractat un credit cu garantie imobiliara(ipotecar)adica am garantat cu imobilul dobandit.In 2008 valuarea imobilului era de 43 000 de mii de euro ,s-au platit pana in prezent ratele. tot impreuna cu fosta sotie ne-am inteles ca imobilul sa-mi ramana mie in proprietate fara nici o pretentie de ordin financiar, cu conditia ca ea sa nu mai figureze ca garant ipotecar si coplatitar asupra creditului.am fost la banca am vorbit cu consultantul de credite ,mi s-a spus ca se poate cu o re analiza a dosarului de 400 de euro si prin reevaluarea situatiei financiare.am dus adeverinte de salariu impreuna cu tatal meu ,ne-am incadrat ca si venituri ,au trimis dosarul la bucuresti dar a fost respins de cei de acolo pt ca au cerut si alte acte justificative ,altele de cat adeverintele de salariu.mentionez ca atat eu cat si tatal meu lucram la doua institutii ale statului roman iar conducerea ne-a transmis ca nu poate elibera alte acte, decat adeverinta care este semnata de conducere si stampilata ,aceasta transformandu-se in doc juridic .as renunta la imobil dar acesta nu mai acopera suma luata de la banca ,stiu ce inseamna poprirea,platesc de aproape 7 ani la credit si nu am avut nici macar 1 euro restanta .sunt contrariat ,vreau doar sa platesc in continoare creditul, nu cer amanari, nu cer altceva decat scoaterea fostei sotii pentru ca nu vreau sa ma trezesc la rambursare ca isi cere drepturile ca proprietar,cu toate ca mai sunt vreo 18 ani pana atunci. Inca ceva banca imi calculeaza printr-o forma de refinantare la polotica actuala de acordare a creditelor , nu vi se pare normal sa-mi calculeze ca si la cantractarea creditului? nu stiu ce sa mai fac de 4 luni merg aproape in fiecare zi la banca si nu se gaseste nici un rezultat.sunt alte cai? nu vreau sa se ajunga la executari silite nici la popriri pe salarii vreau doar sa-mi platesc rata mai departe ca si pana acum.ce ma sfatuiti? va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: cezarleo , utilizator 20:32, 6 Martie 2014
din momentul divortului inceteaza comunitatea de bunuri,mergeti la notar stipulati intelegerea facuta cu fosta sotie , platiti in continuare ratele la imobil si nu este nici o problema.
ar fi usor dar fosta sotie a spus ca pe viitor vrea sa faca un credit si nu poate pentru ca la o simpla evaluare la orice banca, la calculul venitului ei ii scade rata la care este garant si coplatitor deci de aceea vrea sa nu mai apara pentru ca este blacata in creditul ipotecar. cam asa ceva
ea va ramane coplatitor chiar si dupa divort, nu are relevanta acest aspect, tine in mod special de politica bancii. Mergeti si intrebati la banca. ;)
Oameni buni, omul vrea sa preia cu acordul bancii ratele, ca tatal sa fie coplatitor si sotia sa nu mai raspunde pt acest credit. ce sa intrebe la banca .. se duce la banca in fiecare zi !
Domnule, fara ca banca sa fie de acord, nu iese doamna din contract.
Ce acte va solicita banca si dvs nu puteti duce ?

Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
gi-jane2, moderator
fluturase de salariu .aceste fluturase de salariu sunt cu titlu informativ pt angajati nu se distribuie la banci (raspunsul conducerii)asa le-as duce ca nu mi-e greu dar vor semnate si stampilate

Alte discuții în legătură

Partaj - apartament cu credit ipotecar anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)