avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de ajutor de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de ajutor de somaj?

Buna seara,
Ma confrunt cu o problema legata de depunerea actelor de somaj si anume aceea ca in baza adeverintei de venit emisa de fisc pe anul 2013 figurez cu venituri din dividende cu suma de 5 lei si cu venituri din dobanzi in suma de 19 lei.
Mentionez ca nu am avut cunostinta pana ieri ca detin la SIF Muntenia 38 de actiuni si ca suma rezultata in valoare de 5 lei nu am ridicat-o niciodata iar cei 19 lei reprezinta dobanda la salariile incasate in ultimele 12 luni pe cardul de salarii.
Fata de acest aspect mi s-a refuzat depunerea actelor de somaj spunandu-mi-se ca realizez venituri si ca nu beneficiez de somaj.
Este adevarat ca nu am acest drept dupa 25 de ani de munca si de cotizat la somaj? Pentru ca mi s-a spus ca daca detineam PFA, II sau SRL si realizam venituri echivalente sumei de 500 lei era ok, dar ca persoana fizica si daca figurez cu numai1 leu nu neaparat suma de 24 lei ( 5+19 )nu am drept de somaj.
Astazi, 06.03.2014 am vandut printr-o firma de brocheraj respectivele actiuni in ideea de a nu mai aparea in baza de date a fiscului cu eventuale venituri din dividende, dar daca solicit alta adeverinta de venit eventual pe anul 2014 nu apar cu suma pe care as lua-o pe aceste actiuni ( pentru ca inca nu am incasat-o...urmeaza ).
Care este adevarul in acest caz si ce este de facut?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 7 Martie 2014
1. Este un caz, ca multe altele, care nu este prevazut in legislatie.

2. Ar fi bine sa faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu dividende si venituri din dobanzi pentru subventie caldura Alin_122 Alin_122 Buna ziua, Am o mare problema si am nevoie de ajutorul vostru. Bunica mea \\"pensionara cu o pensie de ~450RON\\" si cu fratele meu \\"Student\\", au ... (vezi toată discuția)
Informații anaf Ramoida Ramoida Bună seara. Sunt persoana fizica fara venit, însă la emiterea unei Adeverințe de venit de la ANAF apar cu 1 leu încasări. Nu este suma mare dar nu ... (vezi toată discuția)
Actiuni la sif-uri si dividende; impozit si cass constantin293ph constantin293ph Buna ziua, am facut un extract de cont la Depozitarul central/ actiuni sif si am ramas surprins ca detin in jur de 90 de actiuni la cele 5 sif-uri din tara. de ... (vezi toată discuția)