avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... amenda SPAM
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

amenda SPAM

In cazul unui e-mail publicitar - un spam, cui i se da amenda firmei care comercializeaza produsul sau persoanei care trimite e-mailul publicitar?
Cel mai recent răspuns: dunare , utilizator 11:00, 18 Iulie 2010
Va contrazic eu :)
Si ca sa nu reiau, va recomand un articol tot de pe avocatnet: www.avocatnet.ro/content/art...

In orice caz, spam-ul este un email, nu un program. Ceea ce ati descris ca "spamu-ul este un mic program inventat de niste programatori isteti, pentru ca userul de internet sa aiba posibilitatea sa-si filtreze emailurile care doreste sa ii intre sau nu in Mailbox-ul sau" este de fapt filtrul anti-spam.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisi...:
multumesc de invitatia la duel. Voi cauta sa nu devin prea "agresiva".

In primul rand pentru a sti ce este un email (care se scrie corect E-Mail) va trebui sa vedem care sunt conditiile tehnice in care acesta devine existent, in care acesta ia nastere. Asa am aflat ca E-Mailul este un program inventat de niste programatori isteti.
De asemenea pentru sortarea E-Mail-urilor - Programe,
tot acei isteti au inventat un alt program numit E-Mail-SPAM-Program care are proprietatea de a separa E-Mailurile in functie de criteriile pe care destinatarul acestora le are in vedere.
Daca nu ma credeti, dati-mi nota 4.
E-Mail-Programm
aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie
Wechseln zu: Navigation, Suche

"Als E-Mail-Programm, Mail User Agent (MUA) (deutsch: etwa Post-Benutzer-Programm) oder auch kurz Mail-Client, bezeichnet man ein Programm, mit dem E-Mails empfangen, gelesen, geschrieben und versendet werden."

am cautat in limba germana si va traduc:

"Programul E-Mail (in SUA numit MUA Mail User Agent) iar in germana program postal pentru user, sau in forma scurta Client-Mail, se desemneaza acel program, care permite transimiterea de mesaje via E-Mail pentru a fi receptionate, citie, scrise si trimise."

Wer sich ins deutschen auskennt, der kann schon richtig verstehen, was ich hier eingefügt habe.

Nu e de crezut sau nu aici, nu va inteleg afirmatia.

Intrucat nu este relevant pentru intrebarea intiala ce este un email, n-am sa intru in polemica asta, desi intre "email" si "client de email" este o mare diferenta. . Dar putem discuta despre faptul ca in conceptia legii romane "spam-ul" este de fapt o comunicare comerciala nesolicitata (indiferent ca se face electronic sau nu), ca nu trebuie dovedita nicio vatamare si ca se aplica amenzi: [ link extern ]

PS: Revin la rugamintea sa nu mai scrieti mesaje consecutive.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Eu voiam sa stiu un singur lucru...daca pe mine ca persoana care a trimis e-mail-ul comercial nu ma pot identifica ,cei de la OPC sau de la alta institutie de control vor amenda firma care ofera serviciul respectiv?

Alte discuții în legătură

Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate ContSters130254 ContSters130254 Hello. Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)
Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer BaStan BaStan Buna ziua,ma numesc Bogdan.De curand am realizat un site mai exact [EDITAT] in care prezint cum se poate realiza /castiga bani pe internet.In lista mea de ... (vezi toată discuția)