avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand esti proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand esti proprietar?

1) Daca fac un act de vanzare - cumparare pentru un teren si nu-l inscriu la Cadastru in cartea funciara, nu sunt prin lege considerat proprietar?

2) Are notarul obligatia ca dupa legalizarea actului de vanzare - cumparare sa-l trimita la Cadastru pentru inscriere?

3) Daca mostenitorii dezbat succesiunea, iar terenul cumparat de mine neinscris la cadastru, intra in masa succesorala, daca ei merg inaintea mea si-l inscriu pot avea probleme?

4) Daca acest teren nu l-am inregistrat la Cadastru, nu l-am pus pe rol fiscal, pot avea probleme ca nu l-am trecut in declaratia de avere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:12, 7 Martie 2014
1) Da sunteti considerat proprietar, dar actul nu este opozabil tertilor.
2) Da
3) Da, puteti avea probleme
4) Da, puteti avea probleme
@ catasol

1) Un act de vanzare cumparare nu poate fi incheiat decat daca exista cadastru. In momentul incheierii actului de vanzare cumparare terenul este inscris in cartea funciara pe numele vanzatorului care este proprietar. Ulterior , in urma incheierii actului de V-C , in cartea funciara se schimba proprietarii.

2) Da

3) Daca dv ati cumparat terenul, acesta nu mai face parte din masa succesorala .

4) Prin cumpararea terenului , acesta, bligatoriu este inscris in cartea funciara si aveti obligatia ca in 30 zile de la dobandire sa va deschideti rol fiscal pentru acest teren.

Intrebarile 1 si 3 ma duc cu gandul ca dv nu ati cumparat cu act autentic (incheiat de notar).
Mostenitorii , succesiunea nu au ce cauta in speta .
Reveniti cu amanunte asupra spetei.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru, intabulare, act de dezmembrare georgetra georgetra Este vorba de o casa la tara. In 2004 s-a facut o vanzare a unei parti din terenul aferent casei. Pe actul de vanzare, la vanzator, figureaza bunica mea acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune Zuz2020 Zuz2020 Buna ziua! Mama a decedat în luna ianuarie. Era proprietara unui teren care a fost înscris în cartea funciară cu o suprafață mai mică decât în ... (vezi toată discuția)