avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatii plata - amenintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatii plata - amenintare executare silita

Buna seara,
Am si eu 2 spete:
1. Un credit cu buletinul facut in octombrie 2007 pe 24 luni. Dupa un an, nu se mai face nicio plata /restituire. Pana in 2014 nu s-a primit nicio instiintare (adresa de domiciliu a fost diferita de locul unde a locuit efectiv, pana anul asta).
Acum in 2014, primeste omul notificare de la o firma de recuperare cu amenintarea binecunoscuta: executarea silita. Pe site-ul AEGRM, apare inregistrata cesiunea de creanta de la creditor catre firma de recuperare . Pe portal.just nu exista nicio inregistrare in acest sens. Intrebarea este urmatoarea: este sau nu datoria prescrisa? Din ce am citit in CPC , eu inteleg ca da. Si daca da, ce e de facut? Eventual o adresa de instiintare? Sau ignor?
2. O asa zisa datorie la Orange. Pe site-ul AEGRM nu apare insa inregistrata cesiunea de creanta de la ORANGE care firma de recuperare. Aceeasi intrebare: adresa de instiintare sau ignor?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
ash, utilizator
Cel mai recent răspuns: ash , utilizator 08:45, 7 Martie 2014
adresa de domiciliu a fost diferita de locul unde a locuit efectiv, pana anul asta).

Daca adresa in evidenta la data contractarii creditului este diferita de acea unde beneficiarul a locuit aveti certitudinea ca in acest interval creditorul/recuperatorul nu a desfasurat acte si actiuni care eventual sa intrerupa si sa reia noi termene de prescriptie ?
Ma gandesc ca daca ar fi existat o actiune in instanta, aceasta s-ar fi regasit pe portal. Nu exista o astfel de inregistrare , pe raza celor doua orase unde beneficiarul a locuit. Pe de alta parte, aceste notificari trimise de firma de recuperare, intrerup cumva termenul de prescriptie? Eu din ce am citit, inteleg ca doar incuviintarea executarii silite de catre un BEJ, poate face acest lucru.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de investire cu formula executorie a unui contract de credit ancaho ancaho Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la o contestatie la executare. Nu stiu sigur daca dreptul de a cere executarea silita a unui contract de credit s-a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Sorinned Sorinned Buna ziua, La angajator a ajuns o adresa de infiintare poprire pentru suma de 7800 euro (echivalent lei) reprezentand restanta neachitata la un credit luat ... (vezi toată discuția)
Recuperari de creante, datorii, probleme cu bancile cristinapit cristinapit Va rog frumos sa-mi explicati daca prescriptia este intrerupta de somatie fara a fi urmata de executare silita. Mai explicit daca pentru un credit restant, pe ... (vezi toată discuția)