avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de Intretinere - Plus si Minus
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de Intretinere - Plus si Minus

Daca un parinte vinde unuia dintre copii toate bunurile prin contract de intretinere mai poate fi contestat dupa decesul acestuia? Sa presupune ca acel copil si-a indeplinit sarcinile contractului, de cateva ori fiind nevoie. Intre semnare si deces fiind 6 luni.

- Pe NCC aceasta vanzare este prezumata un contract de donatie.

- Este culpa daca copilul beneficiar a tainuit acest act fata de fratele sau? Mai mult ca nu l-a inscris la Cadastru?

- Daca se dovedeste ca parintele decedat era in putere si totusi a beneficiat fortat de anumite beneficii "impuse", poate fi un motiv de contestare?

- Ce se intampla cu rezerva copilului care n-a beneficiat de toate bunurile? In mod normal din acea 1/3 din tot are dreptul la jumatate.

- Daca mostenirea valoreaza 150.000 Euro, pretul contractului in fapt unul modic si jenant, poate fi atacat pe acest motiv?

- Mai are rost dezbaterea succesiunii? Unii spun ca da, pentru ca asa vede contractul si poate apoi sa-l conteste.

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare nicusan nicusan Daca o persoana a decedat si era beneficiar de ajutor social de la Primarie precum si al Legii nr.309/2002 primind o indemnizatie modica de 77 lei pt. 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Partaj jotunder jotunder Buna ziua. In anul 1999 mi-am cumparat apartamentul, pe care-l primisem de la firma unde lucrez. Banii necesari pentru plata apartamentului i-am primit de la ... (vezi toată discuția)