Din cauza unei reclamatii ale unui vecin de la parter si din cauza unor vecini foarte "inteligenti" cre mai arunca mancare pentru animalele din jurul blocului pe geam. Asadar vom fi vizitati de garda de mediu. Ceea ce m-a intrigat mai tare este ca administratorul nostru a pus un afis la avizier in care avertizeaza ca toti cei care au bucataria pe acea parte vor platii posibila amenda venita din partea garzii de mediu.
Tinanand cont ca amenda va venii pe numele asociatiei de proprietari cat este de corect sau nu? Nu este la fel cu lucrul ca desii eu detin centrala de apartament cand se sparge vreo teava de caldura sunt nevoit sa platesc si eu (fiind debransat complet de la caldura si apa calda).
multumesc pentru raspuns...partea cu agentul termic era doar un exemplu. aveti idee daca exista vreo lege in care se prevede acest lucru (impartirea cheltuielilor respectiv a amenzilor)?
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca amenda aplicata asociatiei de proprietari se recupereaza de la proprietari domiciliati la anume nivel sau dupa alte criterii
Daca asociatia de proprietari este sanctionata pecuniar,c/v amenda se repartizeaza tuturor proprietarilor din imobil,inclusiv aceluia care a sesizat autoritatile,si acelora care hranesc animalele,ca si acelora care nu simpatizeaza existenta patrupedelor pe langa imobil
Eu cred ca e mai bine sa luati masuri pentru a nu ajunge la amenda.
Avand in vedere ca s-a anuntat un control, e cu atat mai usor pentru presedintele asociatiei sa discute imediat cu administratorul si sa se faca o curatenie generala de jur imprejurul blocului.
Se pot plati suplimentar femeile de seviciu ori se poate apela la o firma de curatenie. Suma cheltuita se repartizeaza conform HG 1588/2007 pe cota indiviza tuturor proprietarilor.
Daca se asteapta controlul de la mediu este posibil ca asociatia sa suporte amenda si cei ce verifica sa stabileasca un termen de 7-15 zile in care sa se faca curatenia. Adica oricum curatenia trebuie facuta si costa tot atat ori inainte de amenda ori dupa amenda.
Dupa parerea mea, amenda ar trebui sa fie suportata de conducerea asociatiei daca nu ia masuri ori de un proprietar care este vinovat de aruncarea mancarii pentru animale, daca sunt dovezi. Si asta o pot face chiar cei ce vin in control de la mediu. Adica administratorul, daca are dovezi ca Ixulescu de la apartamentul 10 a facut mizeria, sa prezinte dovada celor de la mediu iar acestia sa-l amendeze direct pe Ixulescu.
Teava sparta
Iael
Buna ziua,
In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol.
Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)