avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea noul cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea noul cod civil

Buna ziua,

Se poate sa imi raspundeti va rog daca dupa noul cod civil, in conditiile existentei cartii funciare nu se mai aplica decat varianta de 5 si 10 ani?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:53, 7 Martie 2014
Daca posesia care se doreste a fi ìntervertita prin uzucapiune in proprietate a inceput inaintea datei de 01.10.2011 atunci termenele de prescriptie achizitiva se calculeaza tot dupa vechiul cod civl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani in noul cod civil uttzza uttzza In noul cod civil mai exista institutia uzucapiunii de 30 de ani? Nu am gasit nici o dispozitie in acest sens. Si nici prescriptia achizitiva de 30 de ani. (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren agricol mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Tatal meu impreuna cu doi frati sunt pe un titlu de proprietate ca beneficiari ai unei suprafete de 5.5ha. Din 1991 si pana astazi el a folosit toata ... (vezi toată discuția)