avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

buna ziua.ma numesc marius si as dori sa ma lamuriti in privinta unui teren 4500 mp,care este mostenire de la socrul meu[care acesta la randul sau la cumparat cu act de vanzare cumparare de la tatal sau].in perioada comunista pamantul a fost tinut de tatal socrului meu si un vecin ca lot ajutator. in 1984 socrul meu a vandut casa + anexa si suprafata de 250 mp,iar dupa revolutie conform legii 18/1991 a fondului funciar, respectivului cumparator i s-a atribuit inca 750 mp . intrucat primaria si consiliul local din vladeni unde este acest pamant nu ne-a dat diferenta de teren in calitate de mostenitori cum putem proceda pentru a recupera sau a fi despagubiti pentru cei 750 mp teren. conform noii legi 247/2005 putem fi despagubiti de respectivul proprietar caruia i s-a dat acest teren?

Alte discuții în legătură

Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la d.n.a. -politie-anrp. legea nr.18/1991 art. 23. cornaca cornaca Reclamatii la D.N.A-Politie- Anrp Ex de caz: Un teren de 2500 mp situat in intravilanul unei comune figura ca Lot in folosinta dat de C.A.P. unui ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)