avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna seara. Daca am optat initial sa stau acasa in CCC 2 ani iar cand face copilul 1 an si 2 luni ma intorc la serviciu, am dreptul la stimulentul de insertie? am o mica dilema, unele mamici zic ca trebuie sa ma intorc inainte sa faca copilul 1 an iar din alte surse am inteles ca se poate sa ma intorc la 1 an si 2 luni si sa beneficiez si de stimulent pana la implinirea varstei de 2 ani. Iar cu tatal cum ramane? Trebuie neaparat sa stea acasa 1 luna?
Cel mai recent răspuns: MihaelaC1987 , utilizator 23:41, 10 Martie 2014
Daca ati optat pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului,daca va intoarceti la serviciu dupa ce implineste copilul 1 ani veti primi de la momentul intoarcerii pana la implinirea varstei de 2 ani.
Daca va intoarceti inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului,veti primi indemnizatie dupa ce implineste copilul 1 an pana la implinirea varstei de 2 ani.
Daca va intoarceti asa cum ati spus,1 an si 2 luni veti primi stimulentul de insertie incepand cu ziua imediat urmatoare a reluarii activitatii pana ce copilul implineste 2 ani.
Aveti termen de 60 zile sa va depuneti documentatia,respectiv,,adeverinta si decizia de reluare a activitatii eliberate de angajator si cererea tip.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de inserţie RobuElena RobuElena Buna seara Daca optez pentru stimulentul de insertie, dupa cat timp pot incepe munca ? Se poate continua fara sa o intrerup? Va multumesc (vezi toată discuția)
Stimulent insertie holira holira Daca am optat pt. a sta acasa in CCC 2 ani, as putea sa ma intorc la servici ( invatamant superior) mai devreme? in cazul in care raspunsul este afirmativ, ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Valentina31B Valentina31B Buna ziua,as dori o lamurire in legatura cu inceperea activiatii si acordarea stumulentului de insertie.Mentionez ca sunt in concediu de ingrijire copil,am ... (vezi toată discuția)