avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de somaj?

Buna ziua,
Tatal meu a fost in somaj 12 luni. Imediat ce au incetat cele 12 luni s-a angajat. Contractul a fost pe 3 luni. Acum a expirat. Isi mai poate face dosar de somaj? Mentionez ca are 55 ani.
Cel mai recent răspuns: ALY82 , utilizator 10:29, 10 Martie 2014
Nu mai poate beneficia de somaj tatal dvs, decat daca indeplineste din nou conditile de acordarea a acestuia.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

2. Adica tatal dvs. trebuie sa aiba, din nou, cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
Multumesc frumos...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pacsokatalin pacsokatalin Buna ziua Sunt angajat la firma ca persoana peste 45 de ani somer.Primesc acum 30% din indemnizatia de somaj pentru ca am fost angajat conform legii nr ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj repetat lozanu lozanu Buna tuturor! O persoana care a fost angajata din somaj o perioada de 12 luni si apoi demisa are dreptul din nou la ajutorul de somaj ? Mentionez ca din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj Liana_86 Liana_86 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am lucrat fara intrerupere 3 ani, apoi 6 luni somaj, 2 luni nu am lucrat, iar acum de 4 luni lucrez, pare ca ... (vezi toată discuția)