avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Curte si gradina inundata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Curte si gradina inundata

Buna ziua,
Stiu ca astazi este 8 Martie ocazie cu care doresc La Multi Ani tuturor doamnelor, domnisoarelor, fetelor, fetitelor si nu in ultimul rand mamicilor atat de aici cat si de pretutindeni.

Acum sa trec la problema care ma framanta: De mai multi ani primarul dintro comuna a Romaniei a considerat ca apele pluviale care se scurg de pe un deal dintrun sat al acestei comune nu curg bine daca curg in mod natural fapt pentru care a hotarat el sau consiliul sa le dirijeze prin santuri dalate pentru a nu mai strica ulita satului si pentru a nu inunda gospodariile locatarilor satului.
Toate bune si frumoase pana cand aceasta lucrare s-a finalizat cu introducerea unui tub gros pus transversal pe drumul satesc astfel incat toata apa pluviala ”dirijata” inunda atat gradinile cat si curtile satenilor care au gospodarii la baza dealului. S-a incercat sa se discute cu edilul comunei, au fost emise promisiuni, situatia ramanand aceeasi. Ce este de facut conform legislatiei in vigoare si care ar fi Legea, Legile care reglementeaza aceste situatii?
Se poate actiona in instanta pe baza reglementarilor vechiului Cod Civil art. 578 , " Locurile inferioare sunt supuse a primi apele ce curg fireste din locurile superioare, fara ca mana omului sa fi contribuit la aceasta.
Proprietarul inferior nu poate ridica stavili ca sa opreasca aceasta scurgere.
Proprietarul superior nu poate face nici o lucrare spre agravarea servitutii fondului inferior " tinand cont ca proprietarul este primaria iar lucrarea este facuta de reprezentantii primariei. In noul Cod Civil se prevede ca punerea în aplicare a Art. 604 - 605 . prin Lege 71/2011 : Art. 59. – Dispoziţiile art. 602-625 din Codul civil nu se aplică situaţiilor juridice născute anterior intrării în vigoare a acestuia.

Pentru inceput am facut o cerere - reclamatie - la unitatea administrativ teritoriala a comunei semnata de satenii afectati.
Multumesc.
Stima.
:((
Cel mai recent răspuns: Userul , utilizator 19:00, 17 Octombrie 2019
In momentul de fata nu mai pot fi invocate dispozitiile vechiului cod civil
Deci daca nu gasesc intelegere la primarie nu se mai poate face nimic.
Si ca sa citez un personaj ” de aia traim in Romanica sa fim ocupati tot timpul” si din aceasta cauza mai caut cai de rezolvare.
Multumesc pentru raspuns.


Stimați avocați și cunoscători ai legilor, sunt și eu într-o situație relativ similară și sunt curios cam ce este de făcut în astfel de cazuri. Scoatem topoarele și îi hacuim pe edilii responsabili? Sau ne furnizați Dvs. soluții civilizate cu care sa acționăm împotriva unor astfel de specimene edilitare care consideră că domeniul public e de fapt domeniul lor privat și restul nu contează?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Functionarul ameninta-santuri KINGA123 KINGA123 Buna Ziua!Am o mare problema. Locuiesc la casa particulara, si din pacate relatia intre familia mea si a unor vecini nu este tocmai buna, problema principala ... (vezi toată discuția)
Scurgere apa pluviala sz_ada sz_ada detin un teren intravilan, pe acest teren primaria a sapat un sant de scurgere a apei pluviale de pe strada...aceasta a fost initial o conventie verbala facuta ... (vezi toată discuția)