avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

Buna ziua ! Am fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare pentru articolul 178 alineat 2, 3 Cod penal, cu articolul 74 alineat 1 litera a Cod penal, 76 alineat 1 litera b Cod penal, cu aplicarea articolului 71 alineat 1, 64 alineat 1 litera a teza a II a, litera b Cod penal si cu aplicarea articolului 86 indice 1, 86 indice 2, termen de incercare- 8 ani, articolul 71 alineat 5, 86 indice 3 alineat 1, 86 indice 3 alineat 3, 86 indice 4 Cod penal, prin sentinta penala ****/29.11.2012, dosar ****/245/2012 a Judecatoriei Iasi, definitiva prin sentinta penala ***/19.03.2013 a Curtii de Apel Iasi. Intrebarea mea este daca am beneficiat de vro schimbare in urma noului cod penal. Imi pot lua permisul dupa 1 an ? Am obligatie de la instanta sa nu conduc nici un vehicul. Am inteles ca in noul cod penal bautura numai este agravanta... schimba asta cu ceva timpul in care imi pot lua permisul ? Mentionez ca am nevoie de permis nu pentru a conduce pe teritoriul tarii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: harpo , utilizator 09:16, 19 Martie 2014
fiind condamnat cu suspendare nu beneficiati de nimic.
nici chiar daca erati condamnat cu executare tot nu beneficiati deoarece ati fost condamnat sub maximul pedepsei prevazut de noua lege.
la un an de la condamnarea definitiva adica la 19.03.2014 puteti da din nou de permis.
chiar daca am obligatie de la instanta sa nu conduc nici un tip de vehicul ? Pentru mine ar fi ok intrucat nu vreau permisul pentru conducere pe teritoriul tarii ci pentru UE. Multumesc
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Nu a operat nicio modificare.

Multumesc foarte mult m-ati facut un om fericit :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis ionel89 ionel89 Buna ziua .. dupa o condamnare finalizata in data de 27.01.2012, unde culpa a fost comuna, iar finalizarea spune: \\"\\"fără antecedente penale, pentru ... (vezi toată discuția)
Anulare permis penelopia penelopia Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 184 alin. 1, 3 C.p. cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 3 ... (vezi toată discuția)
Ce s-a intamplat cu permisul meu si daca a fost anulat cand as putea sa dau de permis Lurentiu1989 Lurentiu1989 in baza art. 87 din oug 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice raportat la art 320 ind 1 alin. 7 cod proc. pen. condamna pe inculpatul Laurentiu ... (vezi toată discuția)