avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CAS si CASS deductibile PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CAS si CASS deductibile PFA

Buna ziua,

as dori sa aflu in ce masura sunt deductibile contributiile de sanatate si de pensie in cazul contribuabililor PFA?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:25, 9 Martie 2014
CAS si CASS sunt deductibile 100% dupa ce faceti plata lor. Atentie penalizarile nu sunt deductibile.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
melania_14, utilizator
In Declaraţia privind veniturile realizate din România (200) pe care o gasiti aici:

[ link extern ]

aveti la randul 2.1. Cheltuieli sociale obligatorii, potrivit legii. Aici treceti totalul CAS si CASS platite in anul pentru care faceti declaratia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa marian20 marian20 Am platit Contributia la sanatate in mai, din iulie am devenit PFA, cum inregistrez plata contributiei in contabilitate? scriu plata totala ce trebuia facuta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa modimpex modimpex bună ziua! vă rog să-mi spuneți dacă contribuțiile sociale și impozitul pe salar achitate pentru salariații unui pfa sunt cheltuieli deductibile? de ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 200 iiulia iiulia In anul 2010 am obtinut venituri din drepturi de autor (activitate de redactor); s-au retinut la sursa contributiile pentru somaj, pensii si impozit. ... (vezi toată discuția)