avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intreruperea serviciului pentru cresterea copilului in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intreruperea serviciului pentru cresterea copilului in perioada 1986-1988

Intreruperea serviciului pentru cresterea copiului pana la 6 ani in perioada 1986-1988 constituie vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:32, 9 Martie 2014
Din Legea 1/1970:

Art. 9. - Salariatul cu contract de muncă pe durată nedeterminată, care s-a încadrat în termen de 90 de zile de la încetarea motivului pentru care nu a mai lucrat, beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate în următoarele cazuri:
...
- ...beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate salariata care a încetat activitatea fiind gravidă sau pentru a-şi creşte un copil pînă la împlinirea vîrstei de 7 ani.
...

Se poate lua in calcul la pensie?
Va multumesc.
Trebuie sa intrebati la Casa de Pensii deoarece pe acest forum am vazut ca punctul ei de vedere este ca acea perioada nu este stagiu de cotizare la pensie deoarece pe cea perioada nu s-a platit contributia pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pt.pensie melania voinea melania voinea este asimilat ca stagiu de cotizare pentru pensie perioada de intrerupere a activitatii pentru cresterea copilului de pina la 7 ani inregistrata in cartea de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru pensie perioada de concediu crestere copil in baza legii nr1/1970 minval minval In 20.04.1987 am incetat activitatea conform art.9 lit \"k\" din Legea nr.1 din 1970 pentru crestere copil si am reluat activitatea dupa 1 an si 10 luni la ... (vezi toată discuția)
Vechimea in cartea de munca dupa c.i.c. pana la 7 ani DORNEANU DOINA DORNEANU DOINA cresterea copilului pana la sapte ani cu desfacerea contractului de munca in 1985 si revin din crestere copil cf.ord.50/1990,se trece in cartea de munca ca ... (vezi toată discuția)