avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda

buna ziua!

aseara am fost oprit de un echipaj de politie si, deoarece nu purtam centura, am fost sanctinat cu amenda. intocmind procesul verbal, politistul nu a trecut data corecta, trecand in loc de 23.04.2009 data 23.09.2009 (este un 9 clar, fara dubii).

in eventualitatea unei contestari a amenzii, mi s-ar da castig de cauza? si pe ce temei?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 13:16, 25 Aprilie 2009
Daca este asa contestati si este posibil sa aveti sanse
Cu scuzele de rigoare insa ma indoiesc ca instanta ar admite anularea procesului verbal pe acest motiv.
Este parerea mea.
daca ati semnat procesul verbal,nu ati ridicat obiectiuni si pe deasupra au mai existat si martori..nu cred ca acest amanunt va fi suficient pentru a va fi admisa contestatia:)
E motiv de nulitate relativa....acesta ....Nu conduce la desfiintarea procesului verbal....

Incercati sa identificati altele , daca exista ....
Nu cred. Banuiesc ca se considera o eroare materiala mai ales ca nu avea cum ca fapta sa "se intample" peste cateva luni

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal - data comitere - lipsa anului omerta90 omerta90 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu parerile Dvs. Am acumulat recent 15 puncte de penalizare, Pe ultimul proces verbal, fiind depistat in localitate cu ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Contraventie - data contraventiei nu corespunde cu inregistrarea video emylianomonac emylianomonac Buna seara, Am fost oprit in data de 15.09 pentru depasirea vitezei legale, surprins cu aparatul radar. La intocmirea procesului verbal, la data intocmirii ... (vezi toată discuția)