avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal - data comitere - lipsa anului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal - data comitere - lipsa anului

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu parerile Dvs.
Am acumulat recent 15 puncte de penalizare, Pe ultimul proces verbal, fiind depistat in localitate cu 71km/h la data comiterii apare doar ziua si luna,10.07., respectiv ora, fara specificarea anului in rubrica dedicata..
As dori sa contest procesul verbal pe baza Art. 17, din OG 2/2001 : „Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.”

Intrebarea mea este urmatoare. poate fi considerata nulitate a procesului verbal pentru completarea gresita a datei comiterii (lipsa anului). Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: omerta90 , utilizator 23:22, 15 Iulie 2014
da aveti sanse mai trebuie sa va incadrati in timpul respectiv de 15zile
Sigur ca este un motiv de nulitate. Totusi.. cand a fost intocmit procesul verbal? Daca v-a fost comunicat cu mai mult de 15 zile anterior, plangerea contraventionala este tardiva!
Procesul verbal a fost incheiat in 10.07.2014. Aici m-as incadra in 15 zile. Fiind oprit in trafic, l-am preluat si semnat, observand mai tarziu omiterea anului de la data comiterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Cazuri de nulitate absoluta a unui proces verbal de contraventie, plangere contraventionala impotriva acestuia Fatima_Miriam Fatima_Miriam Buna seara, Va rog sa imi comunicati daca in afara de : \"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele ... (vezi toată discuția)
La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)