Buna seara, m-am uitat astazi mai atent prin actele casei in care locuiesc cu mama . Situatia acestei case este urmatoarea ;
Suprafata totala de este 690 mp din care casa- constructie este de 150 mp restul fiind curte .
Inainte de revolutie am cumparat 3/16 din casa. Diferenta a ramas la o batranica care a fugit mai apoi la copiii ei in Austria . Drept urmare diferenta de casa de 13/16 a preluat-o statul roman. La fel si curtea .
Cu ajutorul dumneavoastra am reusit prin ordin de prefect sa obtin partea de curte aferenta casei ce era pe numele meu inainte de preluarea de catre statul roman .
Casa si terenul aferent case de 150 mp au cumparat-o parintii mei intre timp , acum multi ani . Pe partea de curte aferenta partii preluate de stat platim chirie la primarie si nu stiu ce taxa , gen impozit . Azi insa am citit in contractul de preluare a proprietatii de catre stat ca "terenul se preia in baza legii 58 din 74, articolul 30:
Ce inseamna asta ? ca pot sa solicit tot prin ordin de prefect acest teren sau este vorba de alt regim , alta lege ?
Si as mai avea o intrebare , daca primaria vrea sa imi vanda terenul iar eu nu am posibilitatea sa il cumpar in perioada de 3 ani cum am auzit ca isi doresc , pot sa solicit pe baza de adeverinta de venit o prelungire a duratei in care sa cumpar acest teren sau pot sa solicit sa fiu in continuare chirias ?
In contractul de preluare al casei scrie ca proprietarul are drept de folosinta pe durata existentei constructiei , ma gandesc ca se poate apela la aceasta fraza pentru o prelungire de chirie sau ,,,, nu ?
va multumesc frumos in avans, in primul rand daca reusiti sa cititi si sa intelegi mesajul meu .
Am omis un fapt probabil important . fostii proprietari , urmasii bunicutei fugite si decedate in Austria , au revendicat acum cativa ani , cand depasise termenul deja , casa si terenul , partea de care vorbim acuma dar au primit raspuns negativ , nefiind preluata in baza legii 10 ci in baza legii 58 . Nu stiu daca va ajuta acest lucru