avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate chelt amenajare sediu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate chelt amenajare sediu

Daca societatea are contract de comodat pentru sediul social, poate deduce cheltuielile de amenajare a acestuia (ex: gresie, faianta, termopane, zugraveala...) si TVA-ul aferent lor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 16:15, 24 Aprilie 2009
elenajaad a scris:

Daca societatea are contract de comodat pentru sediul social, poate deduce cheltuielile de amenajare a acestuia (ex: gresie, faianta, termopane, zugraveala...) si TVA-ul aferent lor?
Multumesc!

Proportional cu spatiul acordat. Dar intervine discutia asupra amanajarii. Daca este doar o igienizare se inghite, dar daca amenajarea este o transformare sau o imbunatatire consistenta a locatiei, atunci se considera investitie si se amortizeaza esalonat, cheltuiala cu amortizarea este deductibila pe durata contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info deductibilitate tva ContSters262944 ContSters262944 Buna Sunt in urmatoarea situatie : Detin un SRL platitor de TVA, am un contract de comodat pt spatiul unde imi desfasor activitatea , ( in contract e ... (vezi toată discuția)
Investitie sau cheltuieli reparatii? tincuta30 tincuta30 O societate a inchiriat pe o perioada de 10 ani un spatiu pentru a desfasura activitate de alimentatie publica - restaurant. Spatiul inchirat era cu finisajele ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli spatiu blu_angel blu_angel Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema....Am citit pe forum tot ce era legat de cheltuielile cu amenajarea spatiului de lucru al firmei ... (vezi toată discuția)