avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Acte pierdute la masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Acte pierdute la masina

Salut ,am si eu o mare problema ...am cumparat o masina acum 3 luni adusa din germania ,au fost scoase primu rand de numere rosi de baiatu de la care am cumparato am apucat sa scot si eu un rand ,ne mai folosind masina nu am mai dat importanta actelor ,acum asi vrea sa o inscriu dar nu mai imi gasesc actele . Asi vrea sa stiu daca mai pot face ceva fara acte?
Cel mai recent răspuns: madayoana , utilizator 18:32, 18 Martie 2014
Fara documente de provenienta si contract vanzare cumparare nu puteti parcurge procedura de inmatriculare
Contactati vanzatorul,poate detine copii ale documentelor originale
Contactati unitatea prin care ati realizat instrainarea bunului auto,care detine copii ale documentelor auto
si se poate inscrie masina cu copiile de la acte??
Fara acte legale nu se poate face inscrierea autoturismului.
Daca aveti sansa sa gasiti actele ar fi cea mai buna solutie, daca nu atunci va trebui sa refaceti setul de acte cu ajutorul fostului proprietar si al autoritatilor unde ati scos un set de numere rosii, precum si al firmei unde ati facut actul de Vanzare-Cumparare.
Dupa refacerea setului de acte, daca nu le gasiti, refaceti traseul legal pentru inscrierea in circulatie parcurgand toate etapele necesare, pe care probabil deja le stiti. Succes !
Daca as puta sa refac setu de acte ...acesta ar fi copi ale celor originale,as pute sa o inscriu cu acestea sau as putea sa le legalizez la notar?
Ar trebuie ca fostul proprietar sa solicite eliberarea de duplicate dupa respectivele acte de la autoritatea care le-a emis . Copiile nu le legalizeaza notarul daca nu prezentati si originalul respectivelor acte .

Alte discuții în legătură

Auto Vally1986 Vally1986 Salutare ...acum vreo 2 saptamani am cumparat o masina eu cu actele nu stiu mai nimic ...masina a fost adusa din austria si din cate am vazut pe cartea masini ... (vezi toată discuția)
Achizitionare masina - procedura, taxe gabi.b gabi.b Vreau sa achizitionez o masina adusa din Italia, cu numere rosii de BH. Avand in vedere ca eu sunt din Prahova, deci distanta este de 600 km, as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si vreau sa merg cu ia cu nr proprietarului vechi hingheru001 hingheru001 salut .am cumparat o masina acum 1 saptamana am facut doar contract de vanzare cumparare . mi-a zis cineva ca pot merge decat 1 luna pentru ca a scris pe talon ... (vezi toată discuția)