avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... problema cu numeri rosi expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

problema cu numeri rosi expirate

Buna ziua, numele meu este Danilo ,mi-a retinut permisul de conducere deoarece in data de 10.03.2009 duceam la mecanic o masina care ii fusese numere expirate,in schimb mi-a dat o dovada in care mi-a scris ca am condus un autovehicol cu numere false , dar numerele nu erau false erau expirate, doresc sa mai mentionez ca sunt de cetatenie italiana.de la retinerea permisului au trecut deja 45 de zile , si mi-au comunicat ca dosarul nu l-au trimis la procuratura deoarece asteapta sa imi vin cazierul de la Bucuresti.Nu am cazier in Romania si am verificat in legea rutiera si in dictionarul roman ca "fals" nu corespunde cu" expirat", cred ca de fapt nu trebuia sa ma bage in art 85(1-2)
Va rog sa imi dati daca puteti un raspuns cat mai repede cu putinta.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 21:22, 25 Aprilie 2009
Stiu. Asa procedeaza. o sa aveti concurs de infractiuni. Numere false si conducere autorurism neinmatriculat. De prima infractiune se scapa usor. Nici a doua nu este foarte coplicata. Luati legatura cu un avocat.
multumesc dorians
dar ma apare foarte ciudato ca infratiune cu numeri expirate sa fie bagat inpreuna cu cine are adeverat folosit pe
masina numeri fals si nu am gasit in codul rutier infratiune in care fac diferenza intra doua casuri
nici nu exista din cate stiu eu. Va recomand sa va luati un avocat caruia sa ii explicati situatia. Asa s-au obisnuit politistii sa faca dosarele...
eu sunt in aceeiasi situatie,acum 2luni imi aduceam masina acasa de la RAR si nr erau expirate,mi s-a intocmit dosar de cercetare penala etc,si nu am primit nici o instiintare nimic de 2luni,tin sa precizez ca masina am inmatriculato a 2zi si am mers cu actele la politie,stiu doar de la agentul sef constatator ca i-a dat drumul la dosar la cercetari penale,avetii idee ce urmeaza sau ce as putea face sa grabesc lucrurile, multumesc
nu este o persoana sau un avocat care sa ma imi explice daca se poate ataca legea cu convantul expirat nu este egal cu cuvantul fals

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate dodo7 dodo7 Buna tuturor! In data de 23 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie si mi-au cerut dovada de cirulatie provizorie, aceasta fiind expirata mi s-a ... (vezi toată discuția)
Permis numere false și neimatriculat Mariusionut1 Mariusionut1 Sa trăiți am fost oprit in trafic pe data de 17-01-2017 cu un auto cu numere false și neimatriculat in brief mare și mic scria numerele false care erau și ... (vezi toată discuția)
Un raspuns urgent Buna ziua acum 1an si 3luni am fost oprita pentru numere rosi expirate de 2luni misa facut dosar penal si sunt trimisa in judecata la ce pot sa ma astept va ... (vezi toată discuția)