Bunica mea se afla intr-o situatie destul de incerta in legatura cu succesiunea unui teren agricol. Treaba sta in felul urmator: tatal ei a avut un lot de teren. Unul dintre fratii bunicii si-a trecut pe titlul de proprietate 1/3 din suprafata. Acum nepotul bunicii (fiul unuia dintre fratii bunicii care a si decedat intre timp) vrea sa imparta inca odata la 3 restul de pamant care a rezultat in urma impartirii initiale si din cate am inteles eu a castigat deja procesul. Fratele bunicii si-a insusit 1/3 din lotul initial dupa anii 90, decesul parintelui inregistrandu-se in anii 80. Din ce inteleg eu, restul de 2/3 ar trebui sa revina celorlalti 2 frati fara ca cel ce detine in acest moment 1/3 din suprafata sa mai aiba acces. Intrebarea mea e ce sanse de castig ar avea in urma unui proces prin care sa il scoata pe nepot de a avea acces si la restul de 2/3 din teren.
Problema este mai complicata, trebuie sa mergeti la primarie si sa vedeti ce acte au stat la baza trecerii a 1/3 din pamant pe titlul fratelui bunicii, s-ar putea ca strabunul dvs. sa-i fi donat o parte din pamant fiului si atunci restul de pamant se imparte tot la 3. Mergeti la primarie si va lamuriti!