avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune lot teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune lot teren

Bunica mea se afla intr-o situatie destul de incerta in legatura cu succesiunea unui teren agricol. Treaba sta in felul urmator: tatal ei a avut un lot de teren. Unul dintre fratii bunicii si-a trecut pe titlul de proprietate 1/3 din suprafata. Acum nepotul bunicii (fiul unuia dintre fratii bunicii care a si decedat intre timp) vrea sa imparta inca odata la 3 restul de pamant care a rezultat in urma impartirii initiale si din cate am inteles eu a castigat deja procesul. Fratele bunicii si-a insusit 1/3 din lotul initial dupa anii 90, decesul parintelui inregistrandu-se in anii 80. Din ce inteleg eu, restul de 2/3 ar trebui sa revina celorlalti 2 frati fara ca cel ce detine in acest moment 1/3 din suprafata sa mai aiba acces. Intrebarea mea e ce sanse de castig ar avea in urma unui proces prin care sa il scoata pe nepot de a avea acces si la restul de 2/3 din teren.
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 11:58, 10 Martie 2014
Problema este mai complicata, trebuie sa mergeti la primarie si sa vedeti ce acte au stat la baza trecerii a 1/3 din pamant pe titlul fratelui bunicii, s-ar putea ca strabunul dvs. sa-i fi donat o parte din pamant fiului si atunci restul de pamant se imparte tot la 3. Mergeti la primarie si va lamuriti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. de curand am inceput prin avocatul meu o actiune in constatare pentru stabilirea dreptului ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren extravilan jackiss jackiss Buna ziua! Am urmatoarea problema! Tatal meu ca unic mostenitor este posesorul unui teren de 1HA. Dorind sa faca faca actele necesare pentru a intra legal in ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire teren agricol oanabomboana24 oanabomboana24 Buna ziua, Bunicul meu a decedat acum 3 luni si a lasat lucrurile alandala aici pe pamant. Casa batraneasca cu toate acareturile din dotare a fost data prin ... (vezi toată discuția)