oanabomboana24 a scris:
Casa batraneasca cu toate acareturile din dotare a fost data prin act vanzare cumparare (de catre abmii bunici -atunci in viata) unuia din copii, tatalui meu A.S.( fara clauze de gen plata inmormantare,ingrijirea batranilor, etc).
Noi am dorit de la bun inceput sa fie imparteala sa se faca corect intre frati insa nu a fost acceptata-
.... via sa ramana lui A.S (ca beneficiu pentru cheltuieli ingrijire/inmormantare ) iar din restul ...
Sa stiti ca oamenii ajung in instanta, de cele mai multe ori, tocmai pentru faptul ca fiecare vede altceva ca fiind CORECT (punctul lui de vedere il impiedica sa vada punctele de vedere ale altora).
Bunaoara, n-am stat sa analizez cu atentie ce si cum vreti sa-mpartiti, dar mi-a atras atentia ceea ce am citat din mesajul dvs.
Eu vad ca AS a ...capatat o casa. O fi ea prin contract de vanzare-cumparare, dar... cinstit vorbind, a fost platita?
Iar acum AS pretinde in plus si o vie. (pe langa terenul "impartit frateste", daca am inteles bine).
E legal sa pretinda cheltuieli de inmormantare. Dar o fi si ...corect, ca dupa ce a luat ca "avans" o casa sa mai vrea acum si o vie (pe langa o parte din teren egala cu a fratilor)?
Fie mai analizati odata pretentiile fiecaruia la masa tratativelor,
Fie ajungeti in instanta unde fiecare poata s-o tina pe-a lui si ...vedeti ce iese.
Sincer vorbind, am citit de 2 ori mesajul, dar cred ca m-am cam incurcat in mame si neveste (nu prea mi-e limpede speta).