avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori la notariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori la notariat

Buna ziua,
Se poate divorta la notariat in cazul in care exista minori. Mentionez ca tatal este de acord ca minorii sa ramana in grija mamei, ne-am inteles asupra tuturor aspectelor (cheltuieli, vizite). In acest caz se mai face ancheta de la protectia copilului? Daca da este doar o formalitate? Mentionez ca mama si copiii trebuie sa plece din apartamentul unde am locuit (fiind al mamei sotului), cel mai probabil vom inchiria un ap. 2 camere
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 14:07, 10 Martie 2014
In fata notarului se va face de catre cei doi parinti atat cererea de divort cat si proiectul de acord al sotilor cu privire la exercitarea autoritatii parintesti (domiciliul minorilor, sume de bani alocate de parintele separat, dreptul de vizitare/vacante, etc.). Notariatul are obligatia de a sesiza autoriatea competenta (serviciul public de asistenta sociala) cu privire la faptul ca dvs. ati depus cererea de divort si exista implicati minori. Deci da, ancheta sociala este obligatorie si nu este doar o formalitate, ei chiar trebuie convinsi ca ceea ce li se prezinta de catre parinti este interesul minorilor si reprezinta acordul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar / minori ContSters239798 ContSters239798 Buna ziua, Se poate divorta la notariat in cazul in care exista minori. Mentionez ca tatal este de acord ca minorii sa ramana in grija mamei, ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.375 din Noul Cod Civil:,,Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)