avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare taxa prima inmatriculare de catre firma de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare taxa prima inmatriculare de catre firma de leasing fara acordul utilizatorului

Buna ziua, as dori sa stiu daca mi-am pierdut dreptul de a recupera contravaloarea taxei de prima inmatriculare recuperata de firma de leasing fara acordul meu si fara ca eu sa stiu. pb e ca banii au fost recuperati prin hotarare judecatoreasca in anul 2008 cand inca eu aveam ctr cu ei. anul trecut cand am vrut sa vand masina si am scos adeverinta de la finante am aflat ca firma de leasing recuperase banii si ca trebuie sa achit inca o data taxa de 8500 lei. prima data am achitat-o in 2007 in valoare de 6900lei. acum eu vreau sa-i chem in instanta pentru imbogatire fara justa cauza si sa imi achite contravaloarea taxei actuale. ma intereseaza sa stiu daca fapta este prescrisa si sa nu risc alte cheltuieli si sa imi fie respinsa actiunea. Stiu ca prescriptia incepe sa curga din momentul in care fapta a fost cunoscuta si asfel ia nastere dreptul la actiune. eu am aflat abia in 2013, inainte de aceasta data imi era imposibil sa stiu sau sa imi imaginez ca firma de leasing a recuperat banii. I-am chemat si la mediere dar nu s-au prezentat. Astept pareri...va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: tania1982 , utilizator 20:29, 11 Martie 2014
Bna seara,

Aveti dreptate, prescriptia incepe de la data la care ati luat cunostinta de fapta societatii de leasing, dar si de la data la care vi s-a nascut dreptul la actiune, in speta data la care aveati un interes sa ii actionati in judecata. Deci puteti actiona in judecata firma pentru a nu achita inca o data taxa.
Va multumesc din suflet pentru raspuns. Am depus actiunea zilele trecute si am achitat doar o parte din taxa de timbru si acum am primit adresa prin care mi se solicita sa achit diferenta, insa doream sa fiu sigura si sa mai primesc inca o opinie legata de termenul de prescriptie pentru ca am vb cu 2 avocati si mi-au spus ca a intervenit prescriptia. Eu din ce am citit in cod si din ce imi amintesc stiu ca inca sunt in termen. Inca o data, va multumesc si va doresc succes in toate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa mediu de la firma de leasing costelino1968 costelino1968 Cum recuperez taxa de mediu de la firma de leasing ,taxa care a fost achitata de mine in contul ifn bistrita nasaud. Am avut pe leasing ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)