avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

acum 2 zile am primit acasa o instiintare prin care m-i se cere sa ma prezint la sediul de politie pentru a da o declaratie deoarece impotriva mea a fost formulata o plangere penala.in acea instiintare se arata numele celui care a depus plangerea dar nu se specifica si fapta pt care as fi chemat.am mers la politie si am cerut agentului de politie ,la care este plangerea respectiva ,sa-mi spuna in baza carui articol din codul penal a fost formulata plangerea.acesta a refuzat spunand ca voi afla cand vin sa dau declaratia.nu era normal ca articolul in baza caruia s-a facut plangerea,sa fie trecut pe acea instiintare?CE AM DE FACUT?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:55, 24 Aprilie 2009
Mergeti la Pol.pt a afla invinuirea care vi se aduce.
Atentie! ceea ce declarati , sa nu fie defavorabil dvs.In functie de incadrarea juridica , va puteti organiza apararea .

Succes .
Sa va angajati un avocat si sa mergeti impreuna la Sectie sa vedeti despre ce este vorba.Aparatorul dvs. va sti cum sa procedeze si cum sa va ajute.
deci incadrarea juridica a faptei care face obiectul plangerii nu o pot afla decat atunci cand merg sa dau declaratia?
Da.Puteti merge singur la Sectie, puteti solicita sa cititi plangerea si sa nu dati nici o declaratie fara sa fiti asistat de aparator, solicitand un termen "inspectorului" care se ocupa de caz, in acest sens, respectiv sa va pregatiti apararea.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
am mers.agentul mi-a zis ca nu pot citi plangerea si sa vin apoi cu avocatul sa dau declaratia,ci in momentul in care am citit plangerea sa dau si declaratie.nu e un abuz?exista o baza legala prin care eu sa pot sa iau la cunostinta si abia apoi sa merg cu un avocat sa dau declaratie,asa cum mi-ati spus si d-voastra?poate vi se pare absurd,dar asta este realitatea!!!
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
popa remus, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un cetatean este chemat la politie pentru a da o declaratie este obligat politistul sa ii prezinte sesizarea sau cum se procedeaza daca este o eventuala ... (vezi toată discuția)
Inculpat politie Adrian3333gh Adrian3333gh Buna. Am primit o citatie in care am calitatea de INCULPAT la politie. Din nr dosarului reiese ca plangerea e din 2017. E prima citatie pe care o primesc nu ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa dau declaratie la politie daca nu vreau? vrajiotorul vrajiotorul Acum cateva zile am primit o citatie de la sectia 12 politie Bucuresti,care specifica sa ma prezint in calitate de persoana reclamata in cazul privind plangere ... (vezi toată discuția)