acum 2 zile am primit acasa o instiintare prin care m-i se cere sa ma prezint la sediul de politie pentru a da o declaratie deoarece impotriva mea a fost formulata o plangere penala.in acea instiintare se arata numele celui care a depus plangerea dar nu se specifica si fapta pt care as fi chemat.am mers la politie si am cerut agentului de politie ,la care este plangerea respectiva ,sa-mi spuna in baza carui articol din codul penal a fost formulata plangerea.acesta a refuzat spunand ca voi afla cand vin sa dau declaratia.nu era normal ca articolul in baza caruia s-a facut plangerea,sa fie trecut pe acea instiintare?CE AM DE FACUT?
Conform art.70 (2) C.proc.pen."Invinuitului sau inculpatului i se aduc apoi la cunostinta fapta care formeaza obiectul cauzei, incadrarea juridica a acesteia, dreptul de a avea aparator, precum si dreptul de a nu face nici o declaratie, atragandu-i-se totodata atentia ca ceea ce declara poate fi folosit si impotriva sa...."#-o
Procedura
Viviana Savulescu
daca un cetatean este chemat la politie pentru a da o declaratie este obligat politistul sa ii prezinte sesizarea sau cum se procedeaza daca este o eventuala ... (vezi toată discuția)
Inculpat politie
Adrian3333gh
Buna. Am primit o citatie in care am calitatea de INCULPAT la politie. Din nr dosarului reiese ca plangerea e din 2017. E prima citatie pe care o primesc nu ... (vezi toată discuția)