avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neintelegeri cu vecinii de la curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neintelegeri cu vecinii de la curte

Pe unul dintre hotarele curtii, cam pe jumatate din lungimea curtii mele, este zidul casei vecine, o casa din caramida cu pod din lemn, construita fara fundatie, dupa cum am aflat. Eu am cumparat doar de vreo 4 ani curtea mea si deja pe limita de proprietate, pe langa casa fara fundatie, erau crescuti cativa otetari la mine in curte. Pe unii dintre ei i-am taiat, dar de vreo 2 ani, vecinii ma tot bat la cap sa-i tai pe toti. Vecinii sunt mai multi chiriasi, si n-am reusit in atatia ani sa stau de vorba cu proprietarul casei vecine, desi le-am spus chiriasilor ca doresc acest lucru. In repetate randuri, chiriasii acestei case cu zidul chiar pe hotar mi-au rupt varfurile otetarilor care au depasit gardul sau acoperisul casei in care locuiesc ei si au aruncat crengile rupte in curtea mea, desi am plantat flori. As vrea sa va intreb ce as putea sa fac in aceasta situatie. Copacii sunt in curtea mea, totusi. Sunt obligata sa fac ce-mi cer chiriasii de alaturi? Oricum, am vazut ca si otetarii pe care i-am taiat mai demult au reinceput sa creasca, iar radacinile lor sunt foarte adanci si crescute inclusiv pe sub casa de alaturi, daca intr-adevar nu are fundatie, cum sustin chiriasii. Deci cred ca exista riscul ca scotand radacinile lor, zidul casei sa se prabuseasca. Va rog, imi puteti da un sfat?
Daca se va prabusi zidul casei va fi infractiune (distrugere).Contactati proprietarul si gasiti impreuna de comun acord o solutie.
Multumesc. incerc de vreo trei ani sa vorbesc cu el. Cei de la Taxe si impozite n-au vrut sa-mi dea adresa lui, iar chiriasii nu vor sa-mi dea telefonul lui.
Incercati si la Biroul de carte funciara, eventual la Romtelecom daca imobilul are telefon sau trimiteti o notificare prin executorul judecatoresc, poate daca veti incerca sa vorbiti in notificare despre un eventual proces, de exemplu o actiune in granituire si chiriasii vor primi acea notificare, o vor comunica proprietarului iar acesta va lua atitudine.Este suficient sa cunoasteti doar numele proprietarului!
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
exista un articol -607 C. civil , care spune ca,,arborii care cresc inalti, nu pot fi plantati la o distanta mai mica de 2 metri de linia despartitoare dintre 2 fonduri ".in acest sens, proprietarul veci n poate cere scoaterea arborilor sau poate cere taierea lor. Chiar daca dvs. asa ati cumparat casa, cu tot cu respectivii pomi, ar fi bine daca ati putea impiedica producerea unor stricaciuni vecinilor, puteti face acest lucru prin taierea sau scoaterea pomilor, pt a evita unele repercursiunui .
Recomand sa luati legatura cu cei din primarie, sa le explicati problemele asa cum le-ati explicat aici si sa cereti sa se ia atitudine fata de proprietarul casei vecine. O constatare la fata locului v-ar fi de folos, iar proprietarul vecin poate ca va fi mai atent la notificarea primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Vecinul are pomi mult mai inalti decat casa, langa zidul casei mele. CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua. Am un vecin care acum locuieste in alt judet, casa lui e nelocuita, dar mai trece pe aici. In curtea lui, foarte aproape de zidul casei mele au ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre zidul unei case si limita de hotar ptr. o proprietate constituita ultwrior const4uirii casei Luminis Luminis Am cumparat un apartament intr- un imobil in 2017 iar pe zidul vestic am o fereastra unica ce imi asigura lumina si vederea . In2008 vecinul a cumparat ... (vezi toată discuția)