avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala imprumut bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala imprumut bani

Buna ziua,
As dori sa va cer un sfat. Prietenul meu, in urma cu trei ani, i-a imprumutat unei persoane 6000 de euro, cu contract de imprumut legalizat la notar. (titlu executoriu) Persoana respectiva, a plecat in strainatate, apoi a revenit in tara, dar oricum nu a mai reusit sa dea de ea. Nu i-a mai raspuns la telefon etc. Dupa mai mult de 6 luni de la trecerea termenului a hotarat sa mearga la un executor judecatoresc. Zis si facut. Exectutorul a spus initial ca i-a pus sechestru pe bunuri (o casa), ea a sunat disperata afland asta de la primarie. Dupa ceva timp, timp in care executorul nu a mai dat niciun semn, a spus ca de fapt ea nu detine niciun bun si ca nu are ce sa-i faca... Nu stiu daca e posibil ca cei doi sa se fi inteles dar ni se pare ciudat. Ne-a fost sugerat sa facem o plangere penala. Credeti ca daca am face acest lucru ar putea fi acuzata sau pedepsita pentru vreo fapta? De exemplu inselaciune? Stim ca banii pot fi recuperati doar pe partea civila, dar ne gandeam ca ar merita un dosar penal sau inchisoare ceva. Credeti ca avem sanse?
Nu aveti sanse, imposibilitarea restituirii unor sume de bani imprumutate nu este prevazuta ca infractiune de legea penala.Colaborati cu un executor pt identificarea unor bunuri,incercati o poprire pe salariu.
StefaniaLuci a scris:

Exectutorul a spus initial ca i-a pus sechestru pe bunuri (o casa), ea a sunat disperata afland asta de la primarie. Dupa ceva timp, timp in care executorul nu a mai dat niciun semn, a spus ca de fapt ea nu detine niciun bun si ca nu are ce sa-i faca...


Executorul spune prima data ca i-a pus sechestru pe casa,apoi acelasi executor spune ca persoana respectiva nu detine nici un bun?
Pare dubios aici. Daca aveti ceva in scris de la executor,cum ca a pus sechestru pe casa, puteti sa atacati in instanta pe executor.
Multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nu avem nicio dovada. Localitatea in care locuieste persoana respectiva e destul de departe si tot timpul spunea ca ne trimite detalii prin email-uri. Niciodata n-am primit...Eram curioasa daca macar ar fi trasa la raspundere penala. Adica nu sa recuperam banii direct depunand plangerea.
Ea nu are salariu si niciun alt bun. In raza in care locuieste sunt foarte putini executori. unul ii cunoaste familia, acesta la care am apelat...cine stie...Ne gandeam sa depunem o plangere penala poate macar asa s-ar speria. Pentru ca bani cred ca are. E posibil sa-si fi instrainat casa in timpul acesta. Am zis intai sa va cer sfatul pentru ca daca nu avem nicio sansa ca ea sa fie judecata pentru inselaciune macar, caci apoi exista riscul sa trebuiasca sa platim si cheltuieli de judecata aiurea...Of...
Trebuie depusa plangere penala impotriva executorului daca a procedat asa, dar trebuie sa verificati inainte, executorul trebuie sa aiba adresele de la toate institutiile unde a solicitat relatii, respectiv, banci, administratie,puneti-l sa vi le arate si va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref plangere penala dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, Am si eu o mica problema. Acum 2 ani am imprumutat pe cineva cu niste bani. Am facut un contract la notar, care este direct titlu executoriu. ... (vezi toată discuția)
Avocatul m-a inselat cu onorariul...? mihneaandrei mihneaandrei In urma unui necaz, printr-o cunostinta, am fost nevoit sa apelez la serviciile unui avocat, relativ cunoscut. La 2-3 zile dupa prima discutie avuta telefonic, ... (vezi toată discuția)
Executare silita debitor fara bunuri love_singh love_singh In luna decembrie 2009 am imprumutat un amic cu 4400 lei pentru 30 zile,acesta urmand sa mi-i restitue in luna ianuarie 2010. Chiar el a insistat sa mergem la ... (vezi toată discuția)