avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita debitor fara bunuri
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita debitor fara bunuri

In luna decembrie 2009 am imprumutat un amic cu 4400 lei pentru 30 zile,acesta urmand sa mi-i restitue in luna ianuarie 2010. Chiar el a insistat sa mergem la notar sa facem un act deoarece in cazul in care i se intampla ceva eu sa fiu acoperit(spunea el la acea vreme). I-am imprumutat suma insa cand a venit data scadenta acesta a inceput nici la telefoane sa nu mai raspunda. Am mers la un executor local care a inceput procedura de executare silita insa acesta nu apare cu bunuri. Apartamentul in care locuieste stiu ca este al lui insa la primarie apare scos de la impozit fostul propietar iar la impozit nu este declarat un alt propietar. la cadastru nu apare ca ar avea carte funciara pe acest imobil. Executorul imi spune ca daca nu fac dovada ca este casa acestuia nu il pot executa nici pe bunuri.
Ce trebue sa fac in acest caz? Cum pot actiona totusi ca sa pot dovedi ca apartamentul este al sau si cum pot totusi sa il execut sau ce trebue sa fac in situatia in care acesta nu apare cu bunuri personale.Cred ca din start el a premeditat asta deoarece era in stare sa traga de mine sa ma duca la notar sa faca un act cu mine .Mentionez ca masina acestuia figureaza pe societatea sa . Ma indoiesc ca pentru asemenea fapte chiar nu exista lege si posibilitatea de a actiona in vreun fel pentru a-l executa silit. Ce ma sfatuiti ?

Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
love_singh, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:52, 1 Aprilie 2011
il puteti actiona in penal pentru abuz de incredere
nu prea aveti...,eventual asa cum a zis si dl av Petre ,pt abuz de incredere
Am contactat un avocat local si mi-a spus ca deoarece am un act notarial de imprumut nu poate fi vorba de abuz de incredere fiind vorba de un contract pe care l-am semnat de buna voie si doar civil se poate rezolva .Pot totusi sa il actionez penal in acest caz ?
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
love_singh, utilizator
da, puteti.. pentru ca intre timp conditiile sau schimbat.. cu dovada de la executor ca nua veti ce executa faceti plangere penala ptr abuz de incredere.. nu ati zis de udne sunteti
nici salariu nu are, sa-i puna poprire pe el?

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)
Buna - cum pot sa recuperez o suma imprumutata cuiva marianaolaru marianaolaru acum ceva timp am imprumutat pe cineva cu bani si acum nu vrea sa mai mi dea,cum as putea sa ii mai recuperez.daca il sun ma ameninta si am mesaje de ... (vezi toată discuția)
Lmprumut suma de bani de la persoana fizica cristinagmail cristinagmail Buna ziua As dori sa stiu ce presupune o procedura de executare silita in cazul in care sotul meu a impumutat bani de la o persoana fizica -9000euro. ... (vezi toată discuția)