avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita debitor fara bunuri
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita debitor fara bunuri

In luna decembrie 2009 am imprumutat un amic cu 4400 lei pentru 30 zile,acesta urmand sa mi-i restitue in luna ianuarie 2010. Chiar el a insistat sa mergem la notar sa facem un act deoarece in cazul in care i se intampla ceva eu sa fiu acoperit(spunea el la acea vreme). I-am imprumutat suma insa cand a venit data scadenta acesta a inceput nici la telefoane sa nu mai raspunda. Am mers la un executor local care a inceput procedura de executare silita insa acesta nu apare cu bunuri. Apartamentul in care locuieste stiu ca este al lui insa la primarie apare scos de la impozit fostul propietar iar la impozit nu este declarat un alt propietar. la cadastru nu apare ca ar avea carte funciara pe acest imobil. Executorul imi spune ca daca nu fac dovada ca este casa acestuia nu il pot executa nici pe bunuri.
Ce trebue sa fac in acest caz? Cum pot actiona totusi ca sa pot dovedi ca apartamentul este al sau si cum pot totusi sa il execut sau ce trebue sa fac in situatia in care acesta nu apare cu bunuri personale.Cred ca din start el a premeditat asta deoarece era in stare sa traga de mine sa ma duca la notar sa faca un act cu mine .Mentionez ca masina acestuia figureaza pe societatea sa . Ma indoiesc ca pentru asemenea fapte chiar nu exista lege si posibilitatea de a actiona in vreun fel pentru a-l executa silit. Ce ma sfatuiti ?

Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
love_singh, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:52, 1 Aprilie 2011
Sunt din Buzau iar salariu nu are .Acesta a avut o agentie imobiliara pe care se pare ca nu mai functioneaza si face intermedieri la negru acum. Pot deci sa il actionez penal pentru abuz de incredere?Avocatul local pe care l-am contactat mi-a spus ca e foarte greu sa dovedesc in fata procurorului ca este abuz de incredere.Ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
love_singh, utilizator
personal nu cred ca puteti dovedi, in plus interesul dvs e sa va recuperati banii, nu sa fie el cercetat. puteti face plangerea, poate se sperie si va da banii, mai ales ca nu e suma mare.
interesati-va mai bine in legatura cu ap., trebuie sa se plateasca impozit pt el, daca a avut un proprietar.. acela l-a instrainat catre cineva...
A trecut ceva vreme si treaba sta cam asa:
acesta locuieste cu chirie intr-un apartament ,nu mai are alte bunuri pe numele lui. Bunurile din casa probabil ii apartin( proprietarul mi-a confirmat ca i-a inchiriat apartamentul gol).Executorul imi spune ca a mai gasit la un coleg doua dosare tot de sume imprumutate si nerestituite ,dar in acelasi timp nu imi da nici o speranta.
Ma intreb daca calea penala in acest caz ar putea totusi schimba situatia ? Exista o solutie ,o modalitate de a-i face plangere ptr inselaciune sau cumva ca el cu buna intentie inca de la inceput intentiona sa nu mai imi restituie banii? Toate faptele lui demonstreaza acest lucru.
Nu aveti nicio varianta legala de a recupera banii.
Ati putea infiinta totusi o poprire in mainile tertului poprit - proprietarul apartamentului care primeste chiria de la el. In acest fel, va incepe show-ul intre ei. Proprietarul daca nu va da chiria ii veti face validare si il executati pe el direct pentru suma primita si nevirata catre executor. Proprietarul, ca urmare a litigiilor in care va intra si a faptului ca nici bani nu va mai primi, in mod sigur il va da afara din casa si-i faceti ceva probleme astfel, poate il determinati sa miste ceva. Daca proprietarul e prieten cu el si ia chirie 1 leu pe luna :) ii poate da ca urmare a popririi....ca sa ma fac inteles mai bine :)

Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)
Buna - cum pot sa recuperez o suma imprumutata cuiva marianaolaru marianaolaru acum ceva timp am imprumutat pe cineva cu bani si acum nu vrea sa mai mi dea,cum as putea sa ii mai recuperez.daca il sun ma ameninta si am mesaje de ... (vezi toată discuția)
Lmprumut suma de bani de la persoana fizica cristinagmail cristinagmail Buna ziua As dori sa stiu ce presupune o procedura de executare silita in cazul in care sotul meu a impumutat bani de la o persoana fizica -9000euro. ... (vezi toată discuția)