avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul m-a inselat cu onorariul...?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul m-a inselat cu onorariul...?

In urma unui necaz, printr-o cunostinta, am fost nevoit sa apelez la serviciile unui avocat, relativ cunoscut. La 2-3 zile dupa prima discutie avuta telefonic, am convenit asupra unei sume de aprox 1000 EUR ce sa o trimit in avans, pentru asistenta juridica pe un interval si niste actiuni bine delimitate, bani ce i-am trimis prin transfer bancar (chitanta o am, evident). Nu am semnat atunci nicio factura, niciun contract de colaborare, nimic. Era ultimul lucru la care ma gandeam in situatia in care eram, voiam doar sa gasesc pe cineva competent (aparent) sa putem colabora.

Au trecut saptamani de zile, si in afara de o intalnire avuta live in cazul meu, in rest au fost doar amanari, amagiri si povesti prin telefon si mail, ca rezolvam, ca ne vedem, ca facem si dregem. Au trecut apoi luni de zile in care nu s-a intamplat nimic, intre timp am apelat la alt avocat cu care colaborez excelent!

Dupa o lunga pauza in care nu am mai sunat, i-am solicitat primului avocat pe mail sa rezolvam cu returnarea onorariului, sau macar a unei parti, 60-65% chiar, ca urmare a faptului ca toate promisiunile de la inceput nu s-au concretizat in nimic. Am primit pe mail acceptul de returnare, insa de atunci iar trec saptamani dupa saptamani si ma amana cu restituirea banilor, banii trimisi de mine pentru actiuni clare in instanta, care NU au avut loc!! Imi spune ca nu ii poate trimite tot prin transfer bancar, ca trebuie sa semnez contractul de asistenta (acela pe care nu l-am semnat deloc la inceput!!!), ca trebuie sa semnez o factura de stornare (desi eu nu am semnat nicio factura normala pt suma initiala!!!)

Ce sanse am sa recuperez acesti bani, cu atat mai mult cu cat nu e o suma neglijabila (cel putin nu pentru mine, atata timp cat m-am imprumutat de ei la acel moment)?
Posibil sa fie o persoana influenta, nu vreau sa imi fac mai mult rau apoi, daca si-a pus in gand ca banii aceia sa ramana "cadou" de la mine, si doar evita sa imi spuna direct ca nu o sa ii mai vad niciodata...

Ajutati-ma cu un sfat, va rog
Multumesc mult
Andrei
Cel mai recent răspuns: justlegal , utilizator 14:13, 18 Iulie 2012
Ma gandesc ca ai discutiile pe e-mail nu?Ca ti-a promis ca iti returneaza banii,etc.
poti cere sfatul avocatului care te consiliaza acum si poate primesti un sfat bun.
in orice padure exista uscaturi.
si nu intodeauna este valabil ca "corb la corb nu-si scoate ochii".
da, am toate discutiile pe email, sigur
faceți plângere penala pentru înșelăciune si foloase necuvenite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu servicii online atomix60 atomix60 Buna, De meserie sunt programator web (web designer) si lucrez singur ca freelancer. In urma cu 1 saptamana si ceva m-am intalinit cu cineva din alt oras ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servici alexandrust alexandrust Salutare, Un grup de prieteni am dorit să închiriem o cabană la munte. Am discutat cu proprietarul, am stabilit verbal detalii ca avans, condiții, ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu ondalin ondalin pentru un dosar penal, cum procedez sa iau un svocat din oficiu? (vezi toată discuția)