Va rog sa ma luminati cu o problema. De curand am divortat amiabil la notar si m-am obligat sa platesc jumatate din rata facuta de fosta sotie. Problema este ca eu stiam de un credit pe care am facut si o refinantare de suma x dar acum dupa divort am mers la banca sa-mi iau o copie dupa contrac si surpriza...este alta refinantare in care figurez ca coplatitor dar nu este semnat de mine pe nici o pagina.
Ce pot face in situatia asta? #-o
Va multumesc pentru raspuns!
Dar la notar mi-am asumat ca platesc jumatate din rate...bineinteles nestiind de ultima refinantare, se poate anula acea clauza?
In mod normal, nu puteti fi obligat ulterior (la notar) pentru ceea ce nu ati semnat initial (la banca)! Avand in vedere ca dvs. cunosteati despre o refinantare, ptr. care presupun ca ati si semnat la banca, si ulterior, la notar, v-ati angajat sa suportati o alta refinantare (pentru care nici n-ati semnat la banca!), putem considera ca suntem in privinta unui viciu de consimtamant al dvs in fata notarului, si anume eroarea! (Fie vorba intre noi, cand semnati actele, trebuie sa fiti mult mai atent, sa stiti exact ce semnati)!
In situatia respectiva, nu prea vad ce ar putea sa mai faca notarul, dar dvs., daca doriti acest lucru, aveti deschisa calea unei actiuni in instanta pentru anularea partiala a actului respectiv incheiat la Notar pentru acel angajament de plata a 1/2 din alta refinantare (decat cea stiuta de dvs. si pentru care, initial ati semnat la banca!), motivul fiind, asa cum deja v-am aratat anterior, viciul de consimtamant al erorii!
Va multumesc pentru lamurire!
Am sa incerc sa rezolv amiabil cu fosta sotie acest aspect si daca nu reusesc atunci am sa cer in instanta anularea partiala.