avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social pe teritoriu extern
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social pe teritoriu extern

Daca infiintez o societate comerciala pe un teritoriu strain dar imi deschid punct de lucru in Romania, voi plati impozitele specifice tarii respective sau tarii noastre? Conteaza daca acest teritoriu este situat in UE sau in afara ei? Ce acte normative reglementeaza aceste aspecte? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:42, 25 Aprilie 2009
Acte normative :
ART. 8 Definiţia sediului permanent, din codul fiscal :
[ link extern ]

apoi : ART. 29 Veniturile unui sediu permanent, din c. f:
[ link extern ]

Pentru punctul de lucru din Romania veti plati pentru veniturile atribuibile impozitul romanesc : 16 % imp pe profit , sau 3% imp micro (cu cifra afaceri < 100 000 euro/an ) , dr nu mai putin de cota corespunzatoare transei de venit obtinut , din og 34/2004 impozit forfetar.)

De asemenea , puteti beneficia de prevederile art 31 Credit fiscal :
[ link extern ]

Nu conteaza in sensul impozitului pe profit /venit ca e sau nu UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)
Impozit micro in 2010 expro expro am urmatorul caz: o micro a platit in 2009 asa: trim I 2009 -imp. micro. 819 ron trim II 2009-imp. micro.- apr. si -277 ... (vezi toată discuția)