avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, concediu de crestere a copilului

Buna ziua,

Puteti sa ma lamuriti, va rog, daca executorul poate solicita debitorului informatii scrise conform art. 627 alin. 2 c.p.civ. (referitor la bunurile si veniturile pe care le are) anterior momentului pronuntarii instantei de judecata cu privire la cererea de incuviintare a executarii silite?

Speta este urmatoarea: debitorea primeste o adresa de la executor prin care i se cere sa se prezinte la sediul sau pentru a da o declaratie cu privire la bunurile si veniturile pe care le are intrucat banca a solicitat executarea sa silita pentru suma de 4000 lei, in temeiul a doua contracte de credit pentru nevoie personale pe care nu le-a mai putut achita.

Precizez ca momentan debitoarea este in concediu de crestere a copilului (de 7 luni), si cu exceptia indemnizatiei de crestere a copilului si a alocatiei nu are niciun alt venit. Nu este casatorita, iar tatal copilului rar contribuie cu cele necesare unui bebelus. Debitoarea are insa in proprietate o garsoniera mobilata.

Ce apreciati ca ar putea face debitoarea intr-o astfel de situatie pentru a evita sa se trezeasca in strada impreuna cu un copil de numai 7 luni de zile?

Doreste sa isi asume un angajament de plata pe o perioada de cca 2 ani. Ar trebui sa se adreseze executorului sau bancii in acest sens? Apreciati ca extsa vreo sansa ca debitul sa poata fi achitat intr-un termen de 2 ani?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Micu , 15:16, 11 Martie 2014
Informatiile solicitate de executor conform art. 627 alin. 2 se cer dupa ce executarea silita a inceput.
Debitoarea sa vorbeasca cu executorul si sa-i spuna ca doreste sa incheie un angajament cu banca. Sa incheie angajamentul de plata cu banca, angajament in baza caruia executorul judecatoresc sa suspende executarea silita.
Ca procedura de executare, in lipsa unor venituri banesti sau bunuri mobile, executorul poate incepe executarea silita imobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu proprietar executat silit georgeneacsu georgeneacsu Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am datorii catre un furnizor si mi s-a impus executarea silita si sechestrul asupra unui teren. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Executare silita- ce bunuri pot face obiectul executarii ? boryxela boryxela Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi si/sau informatii in legatura cu urmatoarea problema:Nu mi-am achitat cateva facturi la o firma si ... (vezi toată discuția)