Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc mic de 7 apartamente. Un apartament este locuit de o familie de etnie roma (ceva neamuri ale proprietarului), familie cu care tot avem probleme. Refuza sa-si plateasca consumul de apa si celelalte cheltuieli aferente apartamentului, fac galagie, vandalizeaza scara, fac multa mizerie, vorbesc urat in scara blocului de se aude in toate apartamentele.
Problema cea mai arzatoare este faptul ca nu-si platesc contributiile aferente consumului de apa, iar noi, ceilalti proprietari ca sa nu fim in situatia sa ni se taie apa, platim si consumul acestei familii de romi.
Acum putin timp am gasit un document pe internet care atesta ca apartamentul a fost scos de vreo 3 ori la executare silita. O anume banca are un drept de ipoteca pentru o suma destul de mare.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot trage in vreun fel banca la raspundere pentru gestionare defectuoasa a imobilelor pentru care detine un drept de ipoteca. Stiu cu siguranta ca, conform contractului de ipoteca, proprietarul nu are voie sa instraineze, sa inchiriere imobilul pe care l-a ipotecat.
Acei oameni ne ingradesc noua, celorlalti proprietari dreptul de folosinta a imobilelor?
Mentionez ca imobilul nu are constiuita asociatie de proprietari,
Faceti o sesizare catre banca in care aratati ceea ce se intampla.
Dar pentru linistea in bloc sesizati politia, mergeti in audienta la prmar si solicitati-i ajutorul.