avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa imi elibereze documente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa imi elibereze documente

Buna ziua

Am un process cu angajatorul si am solicitat sa ne puna la dispozitie cate un exemplar al tuturor evaluarilor effectuate in timpul cand am lucrat pentru compania respective, si am solicitat sa mi se comunice si motivele necorespunderii profesionale, angajatul refuza sa imi elibereze evaluarile ce pot face, exista vreun cadru legal care sa ii oblige sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:33, 11 Martie 2014
Puteti cere judecatorului sa puna in vedere angajatorului predarea copiilor dupa aceste documente.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Cu amenda ITM-ului nu se rezolva nimic. Solicitati judecatorului sa puna in vedere angajatorului sa depuna la dosar copiile acestor documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar angajat Orpheus Orpheus Buna ziua, As dori sa stiu daca am dreptul sa-mi vad dosarul cu toate documentele aferente statutului meu in firma la care lucrez. Ma refer la contractul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salariat daniel1138 daniel1138 Am solicitat o adeverinta de salariat insa mi-a fost refuzata eliberarea acesteia,motivul fiind: [quot]Firma se afla in insolventa si ca nu se pot elibera ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime de catre angajator lucretia_constantin lucretia_constantin un angajator refuza inregistrarea cerereii de eliberare si eliberarea adeverintei de vechime . Ce pot face in acest caz ?(am avut un contract pe perioada ... (vezi toată discuția)