avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Popriri pentru credit imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Popriri pentru credit imobiliar

Buna ziua.
In anul 2007 am achizitionat impreuna cu sotul un apartament cu 2 camera cu ajutorul unui credit imobiliar cu ipoteca in euro de la BCR. Pe langa adeverintele noastre de salariat au mai girat inca 2 coplatitori. Doar primul an dobanda a fost fixa dupa care in functie de euribor de la 225 euro pe luna a crescut la 380 euro.
Intre timp familia a mai crescut cu inca un membru,au scazut salariile la bugetari si noi eram ambii bugetari,si nu am mai avut cu ce achita creditul.
Din cauza unor imprumuturi in paralel luate pentru a putea plati acest credit de la CAR-uri,rude au intervenit si certuri in familie urmate si de divort. Ramanad singura cu un copil si cu un salariu mic din 2011 nu am mai achitat nici un leu la banca.In momentul de fata ni s-au pus popriri pe salariu mie si fostului sot cat si celorlalti 2 coplatitori,fara a se vinde imobilul si fara a se fi vandut la licitatie.In toata perioada asta de cand nu am mai achitat rata au crescut datoriile considerabil ajungand de la 35000 euro la 40000 euro,netinand cont ca 5 ani am achitat luna de luna.
Ce as mai putea face daca nu mai pot achita?E normal din partea bancii sa puna poprire pe salarii inainte de a vinde imobilul,chiar daca eu m-am mutat din acel imobil ca sa-l cedez in favoarea bancii?E normal sa treaca atata timp de 3 ani de cand nu am mai achitat pana a ma executa,sau anume au tras de timp pentru a creste datoria?
As putea da banca in judecata?

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:59, 12 Martie 2014
E normal din partea bancii sa puna poprire pe salarii inainte de a vinde imobilul,chiar daca eu m-am mutat din acel imobil ca sa-l cedez in favoarea bancii?


Da, pt ca pana sa vanda imobilul, mai obtine niste bani. Poprire veti avea si apoi , dupa vanzarea imobilului pt ca pretul obtinut pe casa va fi mai mic decat datoria.

normal sa treaca atata timp de 3 ani de cand nu am mai achitat pana a ma executa,sau anume au tras de timp pentru a creste datoria?


Nu ii obliga nimeni sa va execute mai devreme sau mai tarziu, insa daca n-o fac in timp de 3 ani de la scadenta, dreptul lor se prescrie.

As putea da banca in judecata?


Puteti, dar pentru ce ?


Nu am inteles de ce v-ati mutat acolo, cine mai sta acum acolo? De ce nu l-ati inchiriat?
Nu mai locuieste nimeni acolo.
Nu am stiut cat timp dureaza pana se executa.Eram amenintata in fiecare zi.
Nu ati atacat contractul cine stie cat de legal o fi, nu ati inchiriat imobilul, nu ati spus bancii din primele luni ca nu mai puteti plati ca sa nu se adune dobanda, poate se vindea atunci mai bine ca azi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare banca ancastoica19 ancastoica19 buna ziua tuturor, am si eu o intrebare la care vin cu rugamintea daca puteti sa ma ajutati cu un raspun... Ina anul 2008 m contactat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca--politist pepenasul pepenasul In anul 2007, am luat un credit ipotecar de la Banca pe o perioada de 20 ani. Dobanda in primul an fiind fixa si ulterior variabila. Pana in anul 2010 am ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat la alta banca bobutanumihail bobutanumihail am un credit restant la o banca de un an.am primit instiintare de executare silita.mentionez ca detin casa ,dar ea este ipotecata la un alt credit la alta ... (vezi toată discuția)